Dauguma vairuotojų (aštuoni iš dešimties) padangas keis, nes šiuo metu važinėja su žieminėmis arba turimos nebebus tinkamos eksploatuoti, tad ieškos kitų, atskleidė portalo Autogidas.lt atlikta apklausa. Dešimtadalis vairuotojų padangų nekeis, nes važinėja su universaliomis, dar tiek pat baigs naudoti žiemines, kurios kitai žiemai nebebūtų tinkamos.

Didžioji dalis vairuotojų planuoja padangas pasikeisti, kaip ir priklauso, nuo balandžio 1 iki 10 dienos (šeši iš dešimties respondentų). Vidutiniškai trys iš dešimties keis dar iki balandžio 1 d., nes mano, kad paskutinėmis kovo dienomis nebebus oro pokyčių. Likusieji planuoja keisti padangas vėliau, norėdami būti tikri, kad nebeatšals ir nebepasnigs.

Tyrimo rezultatai atskleidė, kad dauguma vairuotojų padangų įsigyja naršydami skelbimuose internete (35 proc.), specializuotose parduotuvėse (28 proc.), perka iš pažįstamų, kurie prekiauja padangomis (19 proc.), perka turguje (11 proc.). Likusieji perka ten, kur pamato viliojančią reklamą ir tinkamą pasiūlymą, ieško informacijos spaudoje ar įsigyja prekybos centre.

Pusė vairuotojų sako, kad šiemet vasaros sezonui padangų nepirks, nes turi anksčiau įsigytas, kurios tiks naudoti. Vidutiniškai du iš dešimties pirks naujas, trys iš dešimties ieškos naudotų padangų.
Tik vienas iš dešimties vairuotojų padangas keičia pats – dauguma veža į autoservisą arba į kokį nors garažiuką, kad padangas pakeistų kiti.

Iki 100 Lt arba iki 200 Lt už padangą – tokia daugumai tinkama kaina (atitinkamai 28 ir 27 proc. Autogidas.lt respondentų). Iki 150 Lt už padangą gali mokėti dar apie 20 proc. respondentų. Likusieji galėtų skirti arba iki 50 Lt sumą už padangą, arba didesnę nei 200 Lt.

Paklausti, kaip vertina šią žiemą, dalis vairuotojų skundžiasi, kad dėl to, jog buvo mažai sniego, žieminės ar dygliuotos padangos buvo gana smarkiai nudėvėtos į asfaltą. Kiti džiaugiasi, jog oro sąlygos buvo pakankamai geros ir kad netgi senesnės ir naudotos žieminės padangos atitarnavo puikiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)