„Laisvai stovintis apie 1,8 m aukščio ir apie 300-400 kg sveriantis inkaras nukrito 8 metų vaikui ant kojos. Berniukas patyrė atvirą dešinės kojos lūžį, operuotas Druskininkų ligoninėje“, - informavo DELFI skaitytojas ir įvykio liudytojas.

DELFI skaitytojas teigė, kad jo žiniomis, prieplauka ir inkaras priklauso privatiems asmenimis. Vasaros metu prieplauka veikia kaip kavinė–baras. Kol kavinė-baras neatidarytas, žmonės dažnai ateina pasivaikščioti į šią prieplauką.

„Inkarą su kitų 2-jų žmonių pagalba atkėlė nukentėjusiojo tėtis, kuris su šeima - žmona ir 2 vaikais, vaikščiojo Nemuno pakrante“, - dalijosi informacija skaitytojas.

Anot įvykio liudytojo, po nelaimės kilo nesklandumų kviečiant greitąja pagalbą.

„Operatorė niekaip negalėjo nustatyti įvykio vietos, nes yra iš Alytaus ir nežino kur Druskininkuose yra paminklas M. K. Čiurlioniui bei prieplauka, nekalbant jau ir apie vietos nustatymą nuotoliniu būdu. Greitoji pagalba atvyko per 10 min, o policija tik per 20-25 min., kai vaikas jau buvo pradėtas operuoti“, - pasipiktinimo dėl pagalbos neslėpė skaitytojas.

„Iš nuotraukų matyti, kad inkaras buvo niekaip neįtvirtinąs, t.y. neinkaruotas ir neįbetonuotas, tiesiog laisvais stovėjo savo svoriu ant keletos akmenų“, - pasakojo skaitytojas.

DELFI portalui policijos pareigūnai patvirtino, kad iš Kaliningrado su šeima atvykęs berniukas išvežtas gydyti į Vilnių. Dėl patirtų sužalojimų pavojaus gyvybės nėra. Įvykio vietą stebi vaizdo kameros, kurios, anot pareigūnų, užfiksavo, kaip vaikas kelis kartus bandė užlipti ant inkaro, norėdamas, kad jį tėvai čia nufotografuotų.Tačiau inkaras krito ir prispaudė berniukui koją.

Policijos pareigūnai aiškinasi visas įvykio aplinkybes.

DELFI dėkoja skaitytojui už nuotraukas ir informaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (582)