Dabar mes esame dešimtoje klasėje ir jau turime pasirinkti dalykus, kuriuos mokysimės vienuoliktoje klasėje, bet nežinome, ką rinktis, nes Švietimo ir mokslo ministerija dar nepatvirtino, ar tikrai bus matematikos valstybinis brandos egzaminas. Todėl vertėtų atsižvelgti į tai, kad jau iš anksto turėjo būti sudaryta programa, pagal kurią mokiniai būtų ruošiami matematikos valstybinį brandos egzaminą (VBE).

O per dvejus metus vargu, ar įmanoma išmokti viską pagal programą ir plius, ką daryti moksleiviams, kuriems nesiseka matematika, bet nori stoti į aukštąsias mokyklas? Ir manome, jog reikia atsižvelgti ir į tai, koks yra krūvis moksleiviams.

Taip pat skaitėme, jog Švietimo ir mokslo ministerija matematikos VBE žada įvesti dėl to, kad trūksta informacinių technologijų specialistų. Bet negi Švietimo ir mokslo ministerija nemano, kad jei ir įvestų matematikos VBE, nepakiltų susidomėjimas šia profesija ir kuo daugiau kils kartelė Lietuvos moksleiviams, tuo jie labiau norės emigruoti iš Lietuvos. Tuomet vargu, ar norės grįžti čia, o taip juk ir Lietuvos gali nelikti...

Todėl vertėtų atsižvelgti, ar tikrai reikia įvesti matematikos VBE. Be to, Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentas pasisako prieš matematikos VBE ir nurodo konkrečias priežastis, o tai turėtų atkreipti dėmesį ir Lietuvos švietimo ir mokslų ministerija.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!