Kompiuterį, telefoną jau turi beveik kiekvienas pirmokas ir tai ne pabaiga, šiandien teko pamatyti vaizdelį, nuo kurio krūptelėjau ir pagalvojau, kur ritasi šiuolaikinis jaunimas.

Šeštadienį kartu su bendradarbiais ruošėmes į darbo pobūvį. Kadangi norėjosi dar kažką skanaus į burną įsidėti, teko nubėgti į artimiausią parduotuvę paieškoti užkąsti. Išėjęs iš laiptinės pamačiau grupę jaunuolių ir merginų, kurių amžius - nuo 11 iki 14 metų.

Dabar visiems turbūt įdomu, ką gi jie tokio padarė, kad net privertė susimąstyti? Ogi rinko cigarečių nuorūkas ir dėjo į burną - rūkė. Du vyresnio amžiaus vaikai valdė visą situaciją, keikėsi, liepė atiduoti visus cigarečių likučius ir tada, geriausias išsirinkęs, atidavė kitiems.

Vaikų buvo apie 10 ir visi rūkė. Klausimas kyla, kokie žmones, o gal net kažkuo sergantys, rūkė šitas nuorūkas. Ir tai rūko mūsų vaikai? Kiek ligų atsiranda nuo tokių veiksmų? O niekam tai nerūpi. Kokią įtaką daro tėvai, kad jų vaikai taip elgiasi?

Mieli piliečiai, auklėkite savo atžalas, neleiskite jiems anksti rūkyti ir pradėti gerti, nes šiuolaikinis pasaulis tokius vaikus nuves tik į bedugnę.