Pasak idėjos autorių, mintis atnaujinti skulptūrą kilo pradėjus galvoti, kaip paprastas Vilniaus miesto gyventojas galėtų prisidėti prie Vilniaus miesto veido kūrimo.

„Matant privačių asmenų inicijuotas Vilniaus miesto gražinimo iniciatyvas pagalvojome, kaip mes galime įnešti daugiau meno, jaunatviškumo ir progresyvumo į Vilniaus gatves. Kiekvieną kartą praėjus pro skulptūrą, jos būklė vertė susimąstyti, ar ilgai išsilaikys ši miesto kvartalą puošusi skulptūra. Todėl pagalvoję, kad turime mažiau tikėtis iš kitų ir daugiau daryti patys, nusprendėme patys inicijuoti skulptūros „modernizavimo“ darbus“, - pasakojo idėjos bendraautorė Elena.

Ji pasakojo, kad buvo kreiptąsi į savivaldybę, kur sulaukta didelio idėjos palaikymo. Todėl dabar jaunuoliai skelbia konkursą geriausiai kiaušinio marginimo idėjai išrinkti ir kviečia palikti savo antspaudą Vilniaus miesto paveiksle.

„Įgyvendindami savo idėją sukūrėme projektą „EGG'zistuok” bei paskelbėme kiaušinio skulptūros idėjų konkursą. Norėtume, kad kiaušinio skulptūra prisidėtų prie modernaus Vilniaus veido kūrimo. Dar patys neįsivaizduojame, koks bus galutinis projekto rezultatas, bet tikime, kad kiaušinis vėl kels praeivių šypseną kaip ir atėjęs pavasaris“, - pasakojo idėjos bendraautorius Mindaugas.

Idėjų konkursas vyks iki balandžio vidurio, vėliau esant palankiems orams prasidės ir patys skulptūros atnaujinimo darbai.

Dar 2002 metais pastatytai kiaušinio formos skulptūrai, turėjusiai simbolizuoti Šv. Stepono gatvės atgimimą, šiandien pačiai reikia pagalbos. 2007 metais paskutinį kartą atnaujinta skulptūra baigia išblukti ir ištrupėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)