Balti marškiniai

Jau kelintą sezoną iš eilės balti marškiniai tebėra madingi. Jie ne tik harmoningai dera prie bet kokio įvaizdžio, bet ir leidžia greitai persikūnyti, jei tik to prireikia. Pavyzdžiui, su jais tiesiai iš biuro galima vykti į pasimatymą.

Ant podiumų buvo pristatyti patys įvairiausi baltų marškinių modeliai – nuo vyriškų iki klasikinių („Guy Laroche“, „Christopher Kane“). Pademonstruota ir originalaus kirpimo marškinių – asimetriška sagų eilė ir apykaklė („Guy Laroche“), iškirpimai rankovėse ir platūs rankogaliai („Gianfranco Ferre“).

Šį pavasarį tokius marškinius bus galima dėvėti arba visiškai užsegtus, susegtus viena saga arba tiesiog susiaustus.

Spalvoti marškiniai

Be klasikinių baltų marškinių dizaineriai ant podiumų pristatė ir pačių madingiausių atspalvių – oranžinės, mėlynos, žydros ir rožinės – marškinius. Tokių marškinių galima sutikti „Josie Natori“, „Paul Smith“, „Hermes“ kolekcijose. Visi šie mados namai vienbalsiai siūlo ryškius marškinius derinti su identiškos spalvos apačia – kelnėmis paaukštinta talija ar siauru sijonu.

Madingi ir metalo atspalvių marškiniai, kokius pristatė „Lanvin“. Šį pavasarį jie taps vakarui skirtų ansamblių dalimi.

Raštuoti marškiniai

Ryškūs marškiniai su originaliais įvairiaspalviais raštais suteiks linksmumo ir nerūpestingumo net ir pačiam griežčiausiam įvaizdžiui.

Šią vasarą madingi aktyvūs ir ryškūs raštai – stambūs žirneliai, įvairaus pločio ir spalvos juostos, abstrakčių raštų ir augalinių bei geometrinių motyvų deriniai.

Nežinote, kaip tokius marškinius dėvėti? Atkreipkite dėmesį į „Burberry Prorsum“ kolekcijos pristatymo pavyzdžius, kaip stambūs žirneliai harmoningai žiūrisi su horizontaliomis juostomis. Kad išgautumėte stilingą ansamblį, rinkitės paprasto kirpimo daiktus.


Ryškioms asmenybėms stilistai rekomenduoja pasimatuoti komplektus, kuriuose ir viršutinė, ir apatinė dalys sukurtos iš to paties rašto audinio („Etro“, „Ann Demeulemeester“).

Permatomi marškiniai

Kai kurie mados ženklai šiame sezone griežtam vyriškų marškinių kirpimui siekia suteikti lengvumo – tam pasitelkiamos lengvesnės medžiagos ir puošnios detalės. „Burberry Prorsum“ siūlo pasimatuoti marškinius iš švelnių pastelinių atspalvių nėrinių, o „Blumarine“ pristatė subtilias palaidines iš permatomos organzos su dekoratyvinėmis gėlėmis.

Madingas permatomas palaidines šią vasarą rekomenduojama vilktis ir einant į biurą, ir į vakarėlį, ir netgi renkantis sportinį ansamblį. Tereikia parinkti prie jų tinkamą apačią, puošnų mini sijoną ar sportines kelnes – priklausomai nuo situacijos.

Trumpi marškiniai ir palaidinės be rankovių

Karštomis vasaros dienomis dizaineriai siūlo pasimatuoti griežtas lengvas palaidines be rankovių. Naujose kolekcijose galima rasti ir kuklių baltos spalvos variantų („Mara Hoffman“, „Iceberg“), ir marškinių su raštais („Just Cavalli“, „Sela“, „Pepe Jeans London“), ir neįprastu margu piešiniu („Missoni“).

Tokie marškiniai yra universalūs. Darbo dienomis juos galima dėvėti su griežtomis kelnėmis ir sijonais, o per išeigines – derinti su trumpais šortais, ryškiais ilgais arba trumpais sijonais.
Ant podiumų buvo pristatyti ir originalūs patrumpinti marškinių modeliai, kurie pretenduoja į absoliutaus vasaros mados topo pavadinimą. Tokie trumpi marškinėliai dekoruoti siuvinėjimais („Alberta Ferretti“), pasiūti iš ryškiai margintų medžiagų („Chanel“) arba pasižymi sodriu atspalviu („Aquilano.Rimondi“).

Tokius marškinius galima derinti su prabangiais sijonais paaukštinta talijos linija.

Palaidinės su raukiniais ir klostėmis

Moteriškos palaidinės su raukiniais šiame sezone tiesiog populiarumo viršūnėje. Beje, raukiniai ir klostės atsiranda pačiose netikėčiausiose vietose – palei šonines siūles („Isabel Marant“) arba per visą palaidinės paviršių („Francesco Scognamiglio“). Yra ir labiau tradicinių variantų, pavyzdžiui, kaip „Miu Miu“ kolekcijoje.

Tokias palaidines šį sezoną siūloma nešioti su kontrastingos arba tos pačios spalvos apačia. Kirpimas ir forma reikšmės neturi, svarbiausia, kad nebūtų aiškiai išreikštų apimties suteikiančių elementų.

Palaidinės su kaspinais

Šią vasarą aktualios efektingos palaidinės su puošniais kaspinais, kokios buvo madingos devintame dešimtmetyje. Tokios romantiškos palaidinės gali būti pačių įvairiausių spalvų: nuo nuosaikių šviesių („Lanvin“) iki sodrių ultramodernių su ornamentais („Jenny Packham“) arba su akį nekrintančiais raštais („Holmes&Yang“).

Tokias moteriškas kaspinu puoštas palaidines derinkite prie įvairių fasonų: į apačią siaurėjančių kelnių, aptemptų kelnių, taip pat ilgų elegantiškų sijonų.

Permatomos ir nėriniuotos palaidinės

Neriniai, gipiūras ir organza šiais metais pripažinti itin madingomis medžiagomis, iš kurių dizaineriai sukūrė pačias įvairiausias palaidines.

Kiekviena madai neabejinga moteris šiais metais turėtų įsigyti palaidinę su nėrinių elementais. Pristatomi patys įvairiausiu jų spalviniai sprendimai(„Burberry Prorsum“), jų permatomumas gali būti įvairaus lygio („Balmain“, „Nina Ricci“), o piešinys – įvairaus tolygumo („Christian Dior“).

Tokias palaidines geriausia derinti su moteriškais sijonais – tai padės sukurti iš tiesų gundantį derinį.

Drąsioms merginoms patiks ekstravagantiškos permatomos palaidinės. Tokie modeliai puikuojasi daugelio dizainerių kolekcijose. „Jean Paul Gaultier“ siūlo permatomą palaidinę su juodu įsiuvu ir neįprastu raštu, „Fendi“ – originalią palaidinę iš perregimos organzos su geometriniais aksomo raštais.

Nepaisant akiplėšiško pobūdžio, tokios palaidinės šį sezoną taps vienomis lakoniškiausių.

Pasirinkite vieną iš šių madingų marškinių ar palaidinių ir papildykite šiuo drabužiu savo garderobą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)