Architektų gatvėje, netoli autoserviso ankstyvą pirmadienio rytą, prieš darbo pradžią vairuotojus pasitiko policijos pareigūnai, surengę reidą. Pareigūnai stabdė automobilius, tikrino po savaitgalio į darbą vykstančius vairuotojus.

„Reidas reikalingas ir aš tai pateisinu, tačiau ant kelio nebuvo jokių ženklų, patys pareigūnai blaškėsi važiuojamąja kelio dalimi. Važiuojant į darbą, prieš pat aštuntą valandą susidarė automobilių kolona. Tai truko 15-20 minučių. Ir jie patys rizikavo savo sveikata, ir nesilaikė taisyklių“, – pasakojo vairuotojas.

Etaplius.lt susisiekė su Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininku Kęstučiu Dičiumi, kuris patvirtino informaciją apie pirmadienio rytą, 7.30-9.30 val. vykusį reidą.

„Dirbo keturi ekipažai, aštuoni policijos pareigūnai. Buvo stabdomi pasirinkti automobiliai. Kelio ženklai yra statomi tik tada, kai stabdomi visi automobiliai šimtu procentų“, – sako K. Dičius.

Pasak Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininko, pareigūnams kelyje užtenka dėvimų liemenių, jokių specialių saugos priemonių imtis nereikia.

„Kelias yra pareigūno darbo vieta, todėl pareigūnams taikomos tam tikros išimtys, ne kaip pėstiesiems“, – aiškino K. Dičius.

Dvi valandas trukusio reido metu buvo išaiškintas 1 neblaivus ir 1 neturintis teisės vairuoti kelių eismo taisyklių pažeidėjas bei užfiksuota keletas smulkių KET pažeidimų.

Kitas Etaplius.lt skaitytojas atsiuntė filmuotą rytinio reido vaizdo medžiagą.