„Aš suprantu, mes esame Europos Sąjungos nariai, NATO nariai, mes turime vykdyti bendrą politiką, bet negerai tai, kad nelaukiame įvykių vienokios ar kitokios baigties arba paaiškėjimo. Bandome patys pirmieji įlįsti ten, kur derėtų kartais patylėti ir palaukti, kaip didžiosios valstybės susitars.“

„Na, sakykime, Sirijos atveju. Mes lindome pirmieji, pripliurpėme, o paskui Rusija su Amerika su susitarė ir viskas tvarkoje. Mes likome durniaus vietoje. Lygiai taip pat šokinėjame ir dabar“, - sakė B. Bradauskas.

Tylėti nereikia, bet triukšmauti irgi

Vežėjų asociacijoje „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius sakė, kad tylėti nereikia, bet taip pat reikia ir nepamiršti, kad tarp vežėjų vyrauja nerimo nuotaikos.

„Nereikia slėpti, Rusija yra viena iš rinkų ir ne paskutinė. Verslas sunerimęs, kokios galimybės jį plėtoti tame regione“, - sakė pašnekovas.

Paklausus, kaip A. Kondrusevičius vertina verslininko Viliaus Kaikario pasisakymus, kad Lietuva per daug drąsiai kalba.

„Pono Kaikario pareiškimas galbūt per daug emocingas. Dalis tiesos susirūpinime yra, o kalbant apie mūsų valstybės vadovus, politikus galbūt irgi yra per daug emocijų, per daug žodžių. Lietuva aiškiai išdėstė savo poziciją, politines nuostatas ir nėra čia kur daugiau triukšmauti. Mes vienareikšmiškai esame orientuoti į Vakarų vertybes, palaikome Ukrainos siekius“, - „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ sakė A. Kondrusevičius.

„Aš nemanau, kad reikia tylėti. Bet kartais susidaro toks įspūdis, kad kai kurie įvairaus lygio politikų pareiškimai užsienio politikos klausimais yra skirti vidaus vartojimui“, - pridūrė vyras.

Pašnekovo teigimu, visi politiniai nesklandumai, ypač Rytų rinkose, kelia grėsmę verslui. Lietuvai tai jau ne vienerius metus atsiliepia per neigiamą šalies įvaizdžio formavimą.

Laida „Atviras pokalbis“ transliuojama antradieniais – penktadieniais 9. 10 val.