Informacija apie slidžius kelių ruožus bus naudojama debesijos technologijomis paremtoje paslaugų sistemoje, siekiant įspėti kitus vairuotojus, bei padės veiksmingiau prižiūrėti kelius žiemą.

„Šiuo metu turime 50 bandomųjų automobilių, kurių skaičius iki kitos žiemos smarkiai padidės. Šį technologinį sprendimą savo klientams planuojame pasiūlyti jau artimiausiais metais“, – ateities planais pasidalino „Volvo Cars ITS“ („Intelligent Transport System“) projekto vykdomasis vadovas Erikas Israelssonas.

Mobiliųjų tinklų naudojimas

„Volvo“ automobiliui nustačius apledėjusį arba slidų kelio ruožą, informacija bus perduodama į „Volvo“ duomenų bazę, naudojantis mobiliojo telefono ryšio tinklu. Netoliese esantys automobiliai nedelsiant gauna įspėjimą apie tai, kad jie artinasi prie slidaus kelio ruožo. Gavę šią informaciją, vairuotojai turės galimybę laiku reaguoti į potencialiai pavojingą situaciją ir jos išvengti.

Vairuotoją įspėjantis pranešimas apie slidų kelią pavaizduojamas prietaisų skydelyje. Automobiliams skirta taikomoji programa bus sukurta taip, kad įspėjimą vairuotojas gautų pagal tam tikrą pavojingumo lygį, kuris priklausys nuo automobilio važiavimo greičio ir kelio būklės.

Veiksminga kelių priežiūra

Be kelkraštyje esančių matavimo stočių siunčiamos informacijos, kelių administracijai taip pat bus siunčiama informacija apie apledėjusius kelių ruožus. Ši informacija kelių administracijai ir kelius prižiūrinčioms įmonėms padės pagerinti kelių priežiūros darbų planavimą ir atlikimą bei greitai pastebėti kelių ruožus, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį.

„Gavusi informaciją iš daugybės automobilių, kelių administracija galės veiksmingiau atlikti savo darbą ir taip užtikrinti didesnį saugumą visiems kelių eismo dalyviams. Tai leis sumažinti naudojamos druskos kiekį ir neigiamą poveikį aplinkai“, – pasakoja E. Israelssonas.

Kompanijai „Volvo Cars“, šios sistemos vartotojų duomenų apsauga itin svarbus aspektas. Informacija, kurią gaus kelių administracija, neteiks duomenų apie konkrečius automobilius. Gauta informacija bus naudojama tik esamai kelių infrastruktūros situacijai nustatyti.

Perspektyvi prisijungimo galimybių strategija

„Volvo Cars“ strategiškai investuoja ir bendradarbiauja debesijos paslaugų srityje, siekdama sukurti sistemą, įspėjančią apie slidžius kelius – tai bus pirmoji „Volvo“ saugumo debesijos paslaugos sistema.

„Ir tai tik pradžia. Ateityje dalijimasis svarbia informacija tarp automobilių bus dar platesnis – aiškina E. Israelssonas. – Šioje srityje slypi didelis potencialas, leidžiantis pagerinti kelių eismo saugumą, užtikrinti malonesnį važiavimą ir optimizuoti eismo srautą“.

„Strateginis orientavimaisis į prisijungimo galimybes, įgyvendinant mūsų naująją „Scalable Product Architecture” platformą, suteikia galimybę sukurti naujų debesijos paslaugų sistemų ir taip padidinti saugumą. Tai mus artina prie išsikelto tikslo – užtikrinti, kad iki 2012 m. naujuosiuose „Volvo“ automobiliuose nežūtų ir nebūtų rimtai sužeistas nė vienas žmogus“, – aiškina E. Israelssonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)