Alytaus miesto ūkio skyriaus vedėjas Algimantas Tarasevičius teigė, kad savivaldybė neturi galimybių skirti investicijų šviesoforų atnaujinimui ir naujai šviesoforų reguliavimo sistemai.

„Pas mus kai kurie šviesoforai yra 20 – 30 metų senumo. Norint pasiekti tokį lygį kaip, pavyzdžui, Vilniuje, kuris į šviesoforų rekonstrukciją ir valdymo sistemos diegimą investavo apie 100 mln. litų, reikia atlikti transporto srautų tyrimus ir parengti projektą, kurio įgyvendinimas kainuotų apie 1-2 mln. litų“, - sakė A. Tarasevičius.

Miesto ūkio skyriaus vedėjas teigė, kad baigus Naujosios gatvės rekonstrukciją bus nagrinėjama galimybė parengti ir įgyvendinti minėtą projektą, kuris leistų mieste įrengti žalios bangos principu veikiančius šviesoforus.

Miesto šviesoforai priklauso savivaldybei. Jų priežiūrą pagal sutartį vykdo įmonė ,,Ordo“. Šios įmonės vadovas Alvydas Aleksonis tikino, kad įvesti žaliosios bangos principą Alytuje galimybė yra, tačiau tam reikia papildomos įrangos, kuri duotų signalus kiekvienam šviesoforui.

„Bet kokiu atveju žaliąją bangą galima padaryti tik į vieną pusę, nes važiuojant atgal, pasikeičia atstumas“, - sakė A. Aleksonis.

Įmonės „Ordo“ vadovas pastebėjo ir kitą problemą. Jo teigimu, Alytuje yra įrengta daug paspaudimo mygtukų pėstiesiems, kurie klaidina alytiškius. „Paspaudimo mygtukus reikia įrengti ten, kur yra pėsčiųjų perėja. Mygtukai, esantys sankryžose, kur šviesoforai ir taip natūraliai persijungia, klaidina žmones. Juos reikėtų demontuoti“, - teigė A. Aleksonis.

Įmonės „Ordo“ vadovas priminė, kad Alytuje yra keturi šviesoforai bene 30 metų senumo, reikalaujantys ypatingo dėmesio. Jiems sugedus rasti reikalingų detalių – itin sudėtinga.