Praėjusią savaitę Pietų Londone pavogtas „Ducati 899 Panigale“ motociklas po mažiau nei 48 valandų buvo susektas policijos ir atgautas už tūkstančio mylių esančioje Lietuvoje.

Savininką nuo didelių nuostolių išgelbėjo tai, kad motocikle buvo įmontuota „Bike Trac“ sistema, kuri padedant Interpolui, puikiai atliko savo darbą – pranešė apie vagystę, o vėliau nuolat siuntė signalą apie buvimo vietą, kol vagys „Ducati“ gabeno per Europą.

51 500 Lt kainuojantis beveik naujas motociklas („899 Panigale“ modelis buvo išleistas 2013 metų pabaigoje) buvo pradėtas policijos sekti tuo po to, kai kirto Lamanšo sąsiaurį. Nors vagims pavyko išvengti Interpolo pasalos Lenkijos ir Lietuvos pasienyje, kadangi jie pasirinko nuošalesnį kelią, tačiau neilgai trukus įtariamieji kartu su kroviniu atsidūrė Lietuvos policininkų rankose.

„Bike Trac“ šį nuotykį apibūdino kaip ilgiausią kompanijos istorijoje gyvą sekimą. Firmos atstovas Billas Tayloras pasakojo: „Kovo 12 d. rytą mums pavyko užmegzti tvirtą fiksuotą signalą, todėl buvome užtikrinti, kad „Ducati“ pasiekė vagių galutinę stotelę. Padedant Interpolui vietiniai Lietuvos policijos pareigūnai ėmėsi veiksmų ir nepraėjus valandai jau turėjome patvirtinimą apie motociklo saugų perėmimą“.