Kovo 19 d. D. Burkhalteris pavadino Krymo prijungimą prie Rusijos tarptautinės teisės pažiedimu. Tai buvo padaryta nepaisant esminių ESBO įsipareigojimų bei tarptautinių teisės normų. Tačiau, kaip teigia D. Burkhalteris, Rusijos prezidento Vladimiro Putino pasirašytas įsakas dėl Krymo pusiasalio prijungimo prie Rusijos neturėtų tapti priežastimi nutraukti diplomatinių krizės išsprendimo būdų paieškas. „Dabar kaip niekada anksčiau svarbu palaikyti atvirą ir sąžiningą dialogą bei siekti supratimo“, - pareiškė jis.

Kaip praneša DW, D. Burkhalteris pažymėjo, jog Šveicarija neketina imtis sankcijų prieš Rusiją taikymo dėl Krymo regiono aneksavimo. Šveicarijos vyriausybė priminė tradicinį Šveicarijos tarpininkavimo vaidmenį, sprendžiant tarptautinius konfliktus. „Šiuo metu Šveicarija analizuoja situaciją bei reikšmingiausių savo partnerių veiksmus“, - patikino D. Burkhalteris.

Anot D. Burkhalterio, šiais metais Šveicarija pirmininkauja ESBO, todėl jai būtina išsaugoti neutralitetą. Šveicarijai teks imtis sankcijų prieš Rusiją taikymo tik tuo atveju, jei jas patvirtintų Jungtinių Tautų Organizacija (JTO). Griežtų priemonių prieš Rusiją taikymo šalininkai, tarp kurių ir Šveicarijos Žaliųjų partija, pažymi, kad Šveicarijai reikėtų atkreipti daugiau dėmesio į Rusijos oligarchus bei blokuoti jų banko sąskaitas. Toks sprendimas jau priimtas dėl buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus ir jo šeimos narių.