„Nieko bendro iki šiol politika ir sportas neturėjo, tačiau mes negalime negalime ignoruoti Rusijos veiksmų kovo 18 dieną, – rašoma trečiadienį Ukrainos fechtavimosi federacijos išplatintame pareiškime. – Vienas Ukrainos kareivis buvo nušautas ir keli sužeisti, kai Rusijos kareiviai puolė Simferopolyje esančią Ukrainos karinę bazę. Dėl šių tragiškų įvykių mūsų šalies vyrų ir moterų kardininkų rinktinės nevyks į tradicinį tarptautinį „Maskvos kardas“ turnyrą Rusijoje, kuris vyks kovo 21-23 dienomis.“

Pasaulio fechtavimosi varžybų kardininkių rungties lyderė 2008 metų Pekino žaidynių olimpinė čempionė Olga Charlan taip pat palaiko savo šalies komandą ir atsisako vykti į turnyrą Rusijoje.

Pasaulio visuomenė taip pat protestuoja prieš Rusijos prezidento Vladimiro Putino pasirašytus dokumentus, kurie tvirtina, kad Rusija pasiruošusi priimti Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį į Rusijos sudėtį.

Kadangi Lietuvos garbę tarptautinėse fechtavimosi varžybose gina tik špagininkų rinktinės, tai mūsų šalies atstovų Maskvoje taip pat nebus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)