Į šį klausimą atsakyti sutiko Europos kovos su skurdu tinklo prezidentas Sergio Airesas.

„Manome, kad kovos su skurdu problema neabejotinai turi atsidurti ES priešrinkiminės kampanijos dėmesio centre – tam yra keletas priežasčių.

Būdamas ES demokratijos lopšiu, būtent Europos Parlamentas (EP) turėtų susirūpinti skurdo ir socialinės atskirties klausimo sprendimu, nes šios problemos pastaruoju metu tapo ypatingai pastebimos.

Artėjantys rinkimai – tai puiki proga mums, ES šalių narių piliečiams, kreiptis į kandidatus į EP narius bei prašyti prisiimti atsakomybę dėl kovos su skurdu problemos sprendimo. Egzistuoja trys būdai tai įgyvendinti.

Pirma, būtina parengti socialinį susitarimą. Jei tektų imtis naujų griežtų taupymo priemonių taikymo tam, kad būtų susidorota su krize, būtina užtikrinti, jog sistema būtų labiau subalansuota bei sąžininga socialiniu požiūriu.

Antra, būtina parengti sėkmingo bendradarbiavimo tarp ES šalių narių strategiją, skirtą kovai su skurdu. Į mūsų organizaciją jau ne kartą buvo kreiptasi šiuo klausimu, todėl šios strategijos parengimas taptų reikšmingu žingsniu į priekį.

Trečia, būtina stiprinti demokratiškumą ES viduje. Mums tiesiog būtina užtikrinti, kad kiekvienas ES šalių narių gyventojas dalyvautų ES gyvenime – europiečiai turi ir vėl patikėti Europos idėja. ES ir vėl turi tapti taikos ir bendradarbiavimo oaze, kuria ji buvo anksčiau.“