Kažkada interneto platybėse teko užmatyti be galo viliojančias marokietiškas virtų morkų salotas, bet tą kartą receptas taip ir liko neišmėgintas. Ir štai, užmačius vienoje prancūziškoje knygoje vištienos à la Maroque receptą, prieš akis iškilo ir morkos. Pasirodo, jos ruošiamos visai paprastai, tik prieskonius kiekviena šeimininkė siūlo vis kitus, tad ir aš leidau pasirinkti juos pagal asmeninį skonį. Kviečiu išmėginti!

Gaminimo eiga

Citriną supjaustome ir užpilame druska, kad neliktų kartumo (palaikome taip apie 15 min).

Keptuvėje aukštais kraštais įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname vištieną iš visų pusių, tuomet dedame stambiai pjaustytus svogūnus, gabalėliais smulkintą citriną ir prieskonius.

Kai svogūnai karamelizuojasi į keptuvę pilame vandens (vištiena turi būti iki pusės apsemta). Troškiname pusvalandį ant nedidelės ugnies. Nuo alyvuogių nupilame skystį ir beriame jas į troškinį, troškiname dar 15 min.

Ruošiame garnyrą: morkas nuskutame ir išilgai supjaustome į keturias dalis. Verdame pasūdytame vandenyje apie 15 min., tuomet išgriebiame, nusausiname ir paliekame, kol visiškai atvės.

Česnaką susmulkiname ir sumaišome su prieskoniais, actu ir aliejumi. Padažą pilame ant morkų ir atsargiai išmaišome, iki valgymo paliekame pasimarinuoti bent 15 min.

Atrodo viskas paprasta. Ir iš tikrųjų taip yra - tikrai paprasta, bet labai skanu!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai