Ankstyvą šeštadienio rytą išėjome į kiemą gaudyti kačių. Tikslas buvo pirmiausia pagauti pateles, kurios taip įnirtingai dainavo po langais. Pastatėme gaudyklę, maisto. Komunikabiliausios draugės vis trynėsi aplink, murkė, bet nei į rankas, nei į gaudyklę nelindo. O tokios mielos, tokios beveik naminės, ir va tau, prisiartinti arčiau nei per metrą nepavyksta.

Staiga pastebėjome kitą klientę - pikčiurną juodai-balta katę, kurios net kiemo nuolatiniai gyventojai-murkaliai nepriima. Pastatėmė gaudyklę kelis metrus nuo jos, vualia, po poros minučių ji jau įlindo. Tai buvo ta pati katė-mama, kurios kačiukus rudenį išdovanojame. Nepasakosiu, kaip su ja kariavome, kaip bandėme įkelti į narvą (net dvi valandas teko praleisti Vilniaus universitetinėje ligoninėje, sukandžiotam reikėjo perrišimų ir skiepo nuo pasiutligės...).

Svarbiausia, jau tą pačią dieną ji buvo sterilizuota, ir, stebuklas, išgelbėjome šį kiemą nuo dar vienos kačiukų vados. Būtų buvę keturi ar net penki. Obuoliukai dar nejudėjo, todėl sterilizavome ramia sąžine. Katė ilsisi po operacijos, pasidarė dar piktesnė, dieną naktį sėdi susigūžusi kampe. Po savaitės paleisime atgal į kiemą, nuo šiol ji su pakirpta ausyte, pilnavertė kiemo gyventoja.

Už sterilizaciją likome skolingi 90 Lt, dar 10 litų už vaistus (katytė sloguoja). Tęsime nuotykius, liko dar bent keturi pretendentai į kastracijas/sterilizacijas, labai reikia paramos ir juos sutvarkyti. Tai kainuos dar apie 300 litų. Šiuo metu iš visos šutvės jau trys katinai sutvarkyti.

Pridedu kiemo gyventojo nuotraukas. Pilkas katinas - visų numylėtinis, nuotrauka su balandžiu - iš praeitos vasaros, šiandien jis jau kastruotas, kaip ir jo juodas draugelis (3 foto). Raina lūšiukė vis dar nepasiduoda, nors jau leidžiasi paglostoma, tikimės, kitas šeštadienis bus jos (4 foto). Na, ir šio savaitgalio laimėtoja, juodai-balta mamytė (1 foto). Dar trijų nepavyko nufotografuoti, bet jie yra ir jie laukia savo eilės (du juodai-balti, įtariu, visi šitos mamytės vaikeliai, ir viena raina, su balta apykakle (pagauta kovo 16 dieną).

Kadangi tai buvo ne pavienė sterilizacija, pirkome narvą Kalvarijų turguje, trečio dydžio, su metaliniu dugnu, tvirtesnį (tokius tigrus vargu, ar paprastas narvelis išlaikys). Kainavo 200 Lt.
Labai prašome visų prisidėti prie šio kiemo sutvarkymo, katytės visada prižiūrimos, gyventojų mylimos, niekas jų nevaiko, jiems gera čia gyventi. Tik kad naujų neatsirastų.

Šiuo metu katė-pikčiurna jau paleista, pagauta sekanti „klientė“. Ji gavo savo talonėlį, sėdi eilėje, laukia sterilizacijos ateinantį antradienį (kovo 18 dieną). Dar pastebėta viena nėščia katytė, ech, darbų tik daugėja. Labai reikia paramos!!

Dėkojame! Susisiekti: info@rainiukas.lt, 868973782, 86155898 (VšĮ „Rainiukas“)