„Toyota Kirloskar Motor“ (TKM) oficialiame pranešime nurodo, kad netoli Bangaloro miesto esanti gamykla uždaryta nuo šio sekmadienio, tačiau iki kada darbai bus sustabdyti, nenurodoma.

Per pastarąsias 25 dienas kai kurie darbininkai sustabdė gamybą, nes valdyba, profesinė sąjunga ir vietos valdžia nesusitaria dėl darbininkams mokamų atlyginimų, teigia TKM. „Bendrovei nelieka nieko kito, kaip skelbti, kad veiklos stabdoma, bei taip užtikrinti darbuotojų ir valdybos personalo saugumą“, – teigiama pranešime.

„Toyota Motor“ atstovas spaudai Naoki Sumino nurodo, kad padalinys ir profesinė sąjunga ir toliau derėsis dėl susidariusios problemos sprendimo. Jis taip pat pridūrė, kad sustabdžius gamybą kasdien „Toyota“ netenka 700 transporto priemonių.

Bendrovė jau ne pirmoji automobilių gamintoja, susidūrusi su darbo rinkos reguliavimo problemomis Indijoje. 2012 metais „Suzuki Motor Corp“ padalinys „Maruti Suzuki India Ltd“ uždarė netoli Manesaro miesto esančią gamyklą mėnesiui po to, kai per čia kilusias riaušes žuvo vienas žmogus, per 100 buvo sužeista. Bendrovė sutrikus produkcijos gamybai iš viso patyrė apie 250 mln. JAV dolerių nuostolių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)