Anot „The Moscow Times“, nepasitenkinimą ES planais įvesti sankcijas Rusijai verslininkai liejo privačiame susitikime su V. Ušacku.

Verslo įmonių vadovai esą prašė V. Ušacko rasti alternatyvų ES planams taikyti sankcijas Rusijai, kurios gali paskatinti atsakomuosius Kremliaus veiksmus ir „nubaustų juos labiau negu Rusiją“, rašo leidinio interneto svetainė themoscowtimes.com.

„Tai panašu į vyrą, kuris iškastruoja save, siekdamas paerzinti neištikimą žmoną“, - per susitikimą esą sakė vienas verslininkas. Kitas verslininkas iš Suomijos, anot „The Moscow Times“, be jokių užuolankų pareiškė: „Europa yra mirusi“.

Vienas verslininkas, apimtas nevilties dėl nepatenkinamos V. Ušacko reakcijos, pradėjo ant jo šaukti: „Keliauk iš čia!“. Kai tonas tapo pernelyg agresyvus, V. Ušackas esą buvo priverstas nutraukti susitikimą.

Tiesa, nė vieno verslininko pavardės „The Moscow Times“ neskelbia – visi susitikimo su V. Ušacku dalyviai esą sutiko kalbėti tik su sąlyga, kad leidinys neatskleis jų tapatybių. Laikraščiui jie netgi skundėsi, kad ES reikalus Maskvoje gina lietuvis.

„Pasiųsti Lietuvos pasiuntinį į Maskvą yra tas pats, kas pasiųsti Izraelio pasiuntinį į Iraną“, - „The Moscow Times“ sakė dar vienas neįvardintas susitikimo dalyvis.

O italų verslininkas esą pareiškė, kad jo šalis būtų tarp labiausiai nukentėjusių nuo sankcijų Rusijai.

DELFI primena, jog verslininkas V. Kaikaris apie „patrankų tepimą sviestu“ prabilo LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“. Žinomas verslininkas sulaukė ir palaikymo – jo pusėn stojo krepšinio legenda Šarūnas Marčiulionis, kurio viešbučių verslas taip pat kenčia dėl ES ir Rusijos konflikto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (960)