„Pirmose sezono lenktynių treniruotėse visada būna daugiau jaudulio“, – kalbėjo F. Alonso. - Tai yra čempionato startas ir lūkesčiai, kaip sėkmingai padirbėjome žiemos metu. Apskritai, tai buvo pozityvi diena mums, viskas ėjosi sėkmingai, nors ir buvo jaudulio dėl naujų taisyklių. Komanda atliko nuostabų darbą, todėl neturėjome jokių problemų“.

Nepaisant geros savaitgalio pradžios, „Ferrari“ ekipos lenktynininkas lieka kuklus ir nelygina komandų pajėgumo.

„Labai padėjo minkštų padangų naudojimas, pagreitėjo laikai, tačiau vis dar neįmanoma tiksliai pasakyti, kokie greiti mes esame. Įprastai penktadienio treniruočių rezultatai labai daug nereiškia. Turime palaukti akimirkos, kai visi važiuos vienodomis sąlygomis“, – teigė F. Alonso.

L. Hamiltonas patenkintas pasirodymu antrose treniruotėse

„Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas liko patenkintas pasirodymų antrose laisvose F-1 treniruotėse. Tiesa, britui diena prasidėjo toli gražu ne itin gerai. Sportininkas pirmose treniruotėse važiuodamas apšilimo ratą buvo priverstas sustoti trasoje dėl alyvos jutiklio gedimo. Lenktynininkas rytą vykusiuose važiavimuose taip ir nepasirodė.

Daug geriau L. Hamiltonui sekėsi po pietų, kai antrose treniruotėse britas užfiksavo geriausią rezultatą tarp visų dalyvių.

„Manau, kad antrose treniruotėse susikūrėme tvirtą pagrindą prie kurio dar labiau padirbėsime prieš kvalifikaciją“, – pasakojo „Mercedes“ pilotas L. Hamiltonas. - Žinoma, būtų buvę puiku sudalyvauti pirmoje treniruotėje, tačiau pakako praleisto laiko ir antroje. Automobilyje jaučiuosi gana patogiai. Surinkome nemažai svarbios informacijos, turime tam tikrą supratimą apie trasos būklę, degalus, bolidą ir kitus dalykus. Taigi, taip, esu pozityvios nuotaikos“.

L. Hamiltonas vis dėlto liko nusivylęs, jog pirmų treniruočių metu jo sugedęs bolidas nebuvo greitai grąžintas į komandos garažą.

„Gaila, nes buvo 10-15 minučių tarpas, kai trasoje niekas nevažiavo. Taigi, jie laisvai galėjo grąžinti automobilį atgal. Vėliau sugebėjau gana greitai atsigriebti už prarastą laiką. Tinkamą technikos balansą radome gana greitai“.