„Būti pilietišku, padaryti kažką gero ir naudingo savo šaliai nėra nuobodu. Net nereikia iškėlus vėliavą rėkti, kas tu esi. Nebūtina ir važiuoti į „Misija Sibiras“ ekspediciją. Kiekvienas iš mūsų paprastai ir linksmai galime surasti būdą būti pilietišku“, - štai taip teigia filmo „Misija Sibiras’13. Tiumenė“ autorius Donatas Žvirblis.

Tokia, anot jo, yra ir šio filmo pagrindinė mintis. O galbūt jį peržiūrėjęs turi kitą nuomonę? Tuomet nesnausk, čiupk rašiklį, švarų popieriaus lapą arba sėsk prie kompiuterio klaviatūros ir rašyk! Mums svarbi ir reikšminga – kiekviena Tavo mintis!

Filmą gali pasižiūrėti čia:

Filmas „Misija Sibiras'13. Tiumenė" - tai ne tik tūkstančius kilometrų nuo Lietuvos nutolusio Sibiro peizažas, vėjo šuorais išvaikščiotos ir beatodairiškai nykstančios kadaise gausiai lietuvių apgyvendintos vietovės, dangų temdantis debesis uodų ir atkaklus darbas, įamžinant mūsų senelių atminimą.

„Misija Sibiras'13. Tiumenė" įrodo, kad pilietiškumas - tai naujos galimybės, ambicijos, visą gyvenimą neblėstantys įspūdžiai, geri, naudingi darbai ir prasmingai bei linksmai praleistas laikas. Filmas kalba pats už save: būti pilietišku - nenuobodu, linksma ir prasminga!

Per aštuonis projekto gyvavimo metus lietuvių tremties ir kalinimo vietose Sibire jau apsilankė dvylika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių apie 100 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais.

Konkurso taisyklės:

*Jūsų esė turėtų sudaryti iki 500 žodžių;

*Raktinių žodžių ar griežtos esė temos – nėra. Ją pasirink pats, kad įrodytum, kas tau yra pilietiškumas ir kokį jį turėtų matyti Lietuva;

*Amžiaus, gyvenamosios vietos, išsilavinimo ar užimamų pareigų arba bet kokio kito cenzo taip pat nėra;

*Savo esė siųsk iki balandžio 17 dienos adresu: projektui „Misija Sibiras“ Didžioji g. 8-5, 01128 Vilnius arba el. paštu. tadas@jauniems.lt bei pilieciai@delfi.lt su prierašu „Esė“

Tris geriausias esė ne tik pristatysime visai Lietuvai, tačiau taip pat jų autorius apdovanosime unikaliais projekto „Misija Sibiras“ atributikos marškinėliais!