Ingredientai
Pievagrybiai konservuoti
120
g
Pupelės virtos
100
g
Morkos virtos
170
g
Svogūnai kepti
70
g
Majonezas
60
g
Kalendros šviežios
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Šabalbonais anksčiau Lietuvoje buvo vadinamos pupelės. Savo knygoje „Pasaulio puodai“ keliautojas Vytaras Radzevičius siūlo „Šabalbonų salotų“ receptą.
Gaminimo eiga
Į įkaitintą keptuvę dedami aliejuje kepti svogūnai, supjaustyti kubeliais 5 mm dydžio. Nuolat maišant, svogūnai pašildomi. Į pašildytus keptus svogūnus dedamos virtos morkos, pjaustytos kubeliais 7 mm dydžio ir nepjaustyti konservuoti pievagrybiai.
Nuolat maišant, daržovės lengvai pakepinamos, perdedamos į sausą, švarų indą, barstoma druska, juodi malti pipirai, dedamos virtos pupelės, majonezas ir viskas gerai permaišoma. Paruoštos salotos dedamos kauburėliu į šaltą makaroninę lėkštę. Puošiama kalendros šakele.
Atsiliepimai