Ar spidometro rodyklė šoktelėjo aukštyn nuo smūgio? O galbūt tai apskritai nieko nereiškiantis atsitiktinis faktas ar sutapimas? Ką apie tai mano gelbėtojai, nuolat tampantys žiaurių eismo įvykių liudininkais? 

Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Mokymo skyriaus viršininkas Gintaras Paulauskas, paklaustas, ar užstrigusi spidometro rodyklė visada rodo, jog būtent tokiu greičiu buvo važiuojama prieš susidūrimą, atsakė: „Ne visada. Esame pastebėję, kad spidometras užstringa esant labai dideliam greičiui ir gavus smūgį iš priekio. Kai būna smūgis iš šono ar galo, spidometras grįžta atgal į nulinę padėtį. Tad tai yra labai retas atvejis. Tokio smūgio metu deformuojamas visas automobilis, taip pat ir detalės jo viduje bei spidometro vidinė mechanika“.

Jo skaičiavimais, tik apie 10 proc. automobilių po avarijos lieka užstrigęs spidometras.

TV laida „Ne vienas kelyje“, bandydama įminti užstrigusio spidometro mįslę, nutarė atlikti eksperimentą. Automobilių servise buvo paruošti du skirtingi spidometrai. Jie buvo daužomi imituojant smūgį avarijos metu.

Plačiau apie šį eksperimentą žiūrėkite TV laidos „Ne vienas kelyje“. Taip pat sužinosite technikos ekspertų nuomonę apie tai, ar galima spręsti iš spidometre užstrigusios rodyklės apie buvusį automobilio greitį.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais, 17 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)