FIA atstovas ir F-1 lenktynių direktorius Charlie Whitingas įspėjo, kad bet kuris pilotas, peržengęs 100 kg degalų ribą po lenktynių bus diskvalifikuotas.

„100 kg yra maksimumas. Jei jie viršys limitą – nebus jokios tolerancijos“, – pareiškė F-1 lenktynių direktorius Ch. Whitingas. - Esame užtikrinti matuoklio tikslumu. Viskas bus pastoviai stebima, tame tarpe ir informacija, kurią gausime iš purkštukų. Visa tai bus daroma tam, kad nebūtų didelės paklaidos. Sprendžiant iš to ką jau matėme, to neturėtų būti“.

Ch. Whitingas pridūrė, kad yra įsitikinęs, jog naujieji matuokliai veiks gerai. Tačiau jei vis dėlto iškiltų kokių problemų, federacija bus tam pasiruošusi.

„Nuo pat pradžių bus aišku jutiklis dirbs ar ne. Jis bus arba itin geros būklės arba ne. Tad bus nesunku nustatyti ar jis yra tinkamas naudoti“.

„Stebėsime juos visų lenktynių metu. Pastebėjus, kad iškilo kokių nors problemų, imsimės atitinkamų veiksmų. Pavyzdžiui – žinosime kiek buvo sunaudota degalų 24-ame rate. Nuo tada prasidės mūsų nauji paskaičiavimai. Tad esame tam pasiruošę“.

Ch. Whitingas pridūrė, kad lenktynių metu pastebėjus, jog sportininkas sunaudojo daugiau degalų nei leidžiama, federacija pilotą nubaus tik po varžybų, prieš tai detaliai patikrinus automobilį.

„Ne, nemanau, kad lenktynių metu viską tiksliai žinosime. Turės būti atliktas patikrinimas. Tai niekuo nesiskirs nuo kitų patikrinimų. Visa tai gali užtrukti iki dviejų su puse valandos. Jei po patikrinimų bus nustatytą nusižengimų taisyklėms – grės diskvalifikacija“.