Ingredientai

Miltai stiklinė
Kefyras stiklinė
Cukrus stiklinė
Kepimo milteliai 1.5 šaukštelio
Aliejus stiklinė
Druska žiupsnelis
Česnakai 4 skiltelės
Druska pagal skonį
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

Sumaišome miltus su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Paeiliui į miltų masę sudedame skystus produktus.

Įmušame kiaušinį, pilame aliejų ir kefyrą. Viską gerai išmaišome, kol gausime pakankamai tirštą blynu masę. Įkaitiname keptuvę (tik žiūrėkite kad blynai nesviltų) ir kepkite norimo dydžio blynus.

Kepimui aliejaus ar kitokių riebalų nenaudojame. Kepdami blynus arba prieš kepant pašaukite į orkaitę plonai supjaustytą šoninę.

Pasiruoškite padažą. Agurką nulupkite, sutarkuokite per burokinę tarką ir dėkite į dubenėlį. Susmulkinkite česnaką ir berkite į dubenėlį. Agurką su česnaku patrinkite šaukštu, kad išsiskirtų truputis sulčių.

Suberkite druską ir įmaišykite grietinę. Blynus patiekite lėkštėje kartu su kepta šonine ir paruoštu padažu. Tikrai apsilaižysite pirštus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai