Banguotai šiame sezone žaidžianti „Barcelona“ komanda ir savų žiūrovų akivaizdoje nugalėjo Manchesterio „City“ futbolininkus - 2:1 (0:0). Bendras dviejų susitikimų rezultatas - 4:1 ispanų naudai.

Pirmame kėlinyje kamuolys vartų tinkle atsidūrė tik kartą, tačiau tikslus Neymaro smūgis nebuvo paverstas įvarčiu, nes teisėjas užfiksavo nuošalę. Nors progų turėjo ir vieni, ir kiti persvara akivaizdžiai priklausė „Barcelona“ futbolininkams, kuriuos „Man City“ žaidėjai stabdė tik pražangomis.

Antro kėlinio pradžioje ir vėl sėkmė šypsojosi svečiams iš Anglijos – Lionelio Messi smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į virpstą. Tiesa, netrukus jau vartininkas Victoras Valdesas išgelbėjo „Barcelona“ ekipą - po puikaus Edino Džeko smūgio galva jis kamuolį pirštų galais pasiuntė virš vartų.

Pirmasis mačo įvartis krito 67-ą minutę, kuomet po žioplos gynėjų klaidos L. Messi atsidūrė vienas prieš Joe Hartą ir jį nuginklavęs išvedė „Barcelona“ klubą į priekį.

78-ą mačo minutę svečiai iš Mančesterio liko dešimtyje – teisėjo sprendimu neskirti 11 metrų baudinio nepatenkintas Pablo Zabaleta ėmė ant pastarojo rėkti. Už tai jis gavo geltoną kortelę, kuri jam buvo antroji, ir privalėjo palikti stadioną.

Kėlinio pabaigoje žiūrovai išvydo dar du įvarčius: anglams įvartį pelnė Vincentas Kompany, o ispanams - Danielis Alvesas. Tiesa, pirmojo įvartis sukėlė nemažai abejonių, nes ne tik jis, bet ir dar du jo komandos draugai buvo nuošalėje.

Triuškinantį pranašumą pirmoje dvikovoje Lėverkuzene susikrovęs PSG klubas namuose taip pat įveikė „Bayer“ ekipą - 2:1 (1:1) ir pateko į turnyro ketvirtfinalį. Bendras dviejų susitikimų rezultatas - 6:1 prancūzų naudai.

Pirmasis mačo įvartis į šeimininkų vartus krito jau 6-ą susitikimo minutę, kuomet tiksliu smūgiu pasižymėjo Sidney Samas. Tiesa, netrukus rezultatą išlygino Marquinhosas.

28-ą minutę savo komandai grąžinti persvaros nesugebėjo Simonas Rolfesas, nerealizavęs 11 metrų baudinio.

Antro kėlinio pradžioje visas svečių iš Vokietijos viltis palaidojo Ezequielis Lavezzi, pasiuntęs kamuolį į varžovų vartų tinklą.

Rezultatai:

„Barcelona“*** 2 - 1 „Manchester City“ (pirmas mačas – 2:0)
67' [1 - 0] Lionel Messi
78' Pablo Zabaleta („Man City“) gavo raudon1 kortelę
89' [1 - 1] Vincent Kompany
90' [2 - 1] Daniel Alves

„Paris Saint Germain“*** 2 - 1 Lėverkuzeno „Bayer“ (pirmas mačas – 4:0)
6' [0 - 1] Sidney Sam
13' [1 - 1] Marquinhos
28' Simon Rolfes („Bayer“) nerealizavo 11 metrų baudinio
53' [2 - 1] Ezequiel Lavezzi
68' Emre Can („Bayer“) gavo raudoną kortelę

*** - pateko į ketvirtfinalį

2013-2014 metų sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės gegužės 14 dieną Lisabonoje (Portugalija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)