„Dalyvavimas tokio lygio stovykloje lietuviams yra didelė garbė, o tai, kad lietuvis pateko į tolesnį etapą ir žais tarp geriausių pasaulio jaunųjų krepšininkų – neįkainuojama patirtis. Tokiu būdu atsiveria perspektyvos būti pastebėtam tarptautiniu mastu, tai tarsi tramplinas į sėkmingą profesionalaus krepšininko karjerą“, – sako „Nike" prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė. Pasak jos, puikus pavyzdys – šiuo metu NBA žaidžiantis Jonas Valančiūnas, 2008 m. dalyvavęs „Jordan Brand Classic“ treniruočių stovykloje bei tarptautinėse varžybose JAV.

Prestižinėje Michaelo Jordano krepšinio stovykloje dalyvavo 4 lietuviai: be T. Sedekerskio, taip pat treniravosi Rokas Gadiliauskas, Gytis Masiulis bei Arnoldas Kulboka. Vienu perspektyviausių Europos krepšinio talentų laikomas T. Sedekerskis šioje stovykloje dalyvavo jau antrą kartą. Pernai jaunuoliui nepavyko parodyti gerų rezultatų – stovyklos metu susirgo. Šiuo metu 16-metis krepšinio aukštumų siekia Vitorijos „Laboral Kutxa“ klube.

Šių metų Europos Michaelo Jordano krepšinio stovykloje dalyvavo jaunieji krepšininkai iš daugiau nei 20 šalių. Tarp 10 geriausiųjų yra Serbijos, Kroatijos, Prancūzijos, Vokietijos, Turkijos ir kitų šalių talentai. Balandį Amerikoje, naujame Niujorko sporto centre „Barclays“ vyksiančiose varžybose, jaunieji Europos krepšininkai susitiks ne tik su JAV, bet ir kitų žemynų geriausiais savo amžiaus grupės krepšininkais.

„Nike, Inc“ yra pirmaujanti įvairių sporto šakų avalynės, drabužių, inventoriaus ir aksesuarų gamintoja, prekiautoja bei platintoja. „Jordan Brand Classic“ krepšinio stovykla ir varžybos yra viena iš „Nike“ padalinio „Jordan Brand“ plėtojamos įmonės socialinės atsakomybės programos „WINGS for the future“ dalių. Ši socialinė programa akcentuoja kūrybingumo, išsilavinimo ir sporto svarbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją