Mes su žmona esame vos perkopę trisdešimtmetį. Kaip ir ankstesnio straipsnio autorius, pats vystau savo veiklą, sąžiningai moku mokesčius ir uždirbu pakankamai, kad neturėčiau jokių materialinių rūpesčių.

Vis dėlto tam, kad pasiekčiau tai, neužtenka mūsų turimų aukštųjų diplomų. Dauguma žmonių galvoja- „atsimokiau savo universitete, dabar viskas - bimbinėsiu ir mėgausiuosi gyvenimu“. Ne! Tai yra neteisingas požiūris! Iš tiesų tai tik pati pradžia, tam, kad mokytumeisi, studijuotum, keltum kvalifikaciją ir kiekvienu įmanomu būdu tobulintum save bei nugalėtum savo silpnybes. Ir tik tuo būdu tu gali pasiekti savirealizacijos džiaugsmą, kurį, natūralu, seks ir jį atlyginantys materialiniai rezultatai.

Juokais esu daug kartų išgirdęs pastabų, kad nieko nedirbu, bet žmonės tiesiog nesupranta... O ir nenori suprasti, nes tokiu būdu menkins patys save, kad aš atsisakiau visokių parazitinių pramogų kaip sporto žiūrėjimas (pasyvus sporto stebėjimas, mano manymu, yra visiškas absurdas, skirtingai nuo aktyvaus sporto, kuris teikia didelę naudą), televizijos ir kitų pasyvių laiko siurbimo formų tam, kad galėčiau skirti savo laiką vaikams ir savišvietai. O dirbu - kai jie nemato - vakarais ir naktimis. Netgi savo pomėgius man teko atidėti tiems laikams, kai turėsiu daugiau laisvo laiko. Laiko, kurio nereikės atiminėti iš mano didžiausio turto - nuostabių dukrų!

Gyvenime beveik viską galima pasiekti. Tik reikia siekti. Nereikia tikėtis, kad turint magistro diplomą kažkas ateis ir pasiūlys tau darbą. Nereikia kaltinti kitų dėl savo bėdų - viskas priklauso tik nuo tavęs paties. Jeigu tu tikiesi, kad viskas nukris iš dangaus, tai tu slapstaisi nuo tikrovės - tau daug maloniau, kai gali apkaltinti kažką kitą dėl savo nesėkmių, o ne save patį.

Tad... :
* Siekit savo tikslų patys, nesitikėdami avanso ar dovanos iš kitų;
* Nuolatos tobulėkite ir išmokite tuo džiaugtis;
* Atsisakykite negatyvių emocijų - ypač ten, kur negalite nieko pakeisti;
* Išmokite mėgautis mažais džiaugsmais - rytiniu miesto peizažu, puodeliu nuostabios kavos ar mylimu žmogumi, prisiglaudusiu lovoje;
* Suvokite, kad nors turtas jus gali apsaugoti nuo dalies bėdų, vis dėlto tai nėra magiškas eliksyras, kuris jums įpūs džiaugsmo ugnį. Tik Jūs pats esate ne tik savo materialios laimės kalvis, bet dar svarbiau - psichologinės laimės. Jūs turite JAUSTIS laimingi.

Sėkmės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!