Seksologė iš Kalifornijos Lou Paget 15 metų poroms veda seminarus pasaulyje. Jos patarimai padės net pačioms kukliausioms ir savimi nepasitikinčiomis dailiosios lyties atstovėms.

Tikrų įsimylėjėlių kūnai nebūtinai idealūs

„Jei mylite, ne figūra svarbu, o tai, kad jūsų partneris jumis žavisi. Tikri įsimylėjėliai entuziastingi, nebijo naujovių ir drąsiai joms pasiryžta. Patikėkite, jūsų partneris į lovą gulasi ne su jūsų celiulitu ar sėdmenimis, o su JUMIS. Dauguma vyrų, su kuriais esu kalbėjusi, teigė, kad jiems patinka būti su moterimis, kuri tokia ir jaučiasi. Perdžiūvusios manekenės jų nežavi. Juk meilėje, o ir sekse svarbu ne surepetuoti veiksmai, o dėmesys vienas kitam, - teigia seksologė. – Mes visi teigiamai reaguojame į mums rodomą dėmesį. Jeigu jums sako: „O, tavyje kažkas yra“, - ne taip ir svarbu, kas pasakoma, daug svarbiau – parodytas dėmesys. Tikri įsimylėjėliai dažnai liečia vienas kitą – tai puikus būdas pasakyti partneriui, kad jis ypatingas.

Prisilietimai - tai sekso pradžia. Praeidami pro partnerį palieskite jos ranką ar petį. Vienas vyras kartą man sakė: „Kai mane taip liečia, jaučiuosi mylimas, tai netikėta glamonė, skirta tik man“.

Išanalizuokite savo patirtį ir suprasite, kad geriausi jūsų partneriai buvo ne tie, į kuriuos dėl jų grožio gatvėje atsisukdavo kiekviena moteris, o tie, kurie jums rodė daugiausia dėmesio.“

Pamėginkite suprasti, kokią jus mato partneris

„Daugeliui moterų įdomu, kokią ją mato partneris, - sako L.Paget. – Savo pacientėms patariu – atsistokite nuoga prieš veidrodį įvairiomis pozomis ir pabandykite įsivaizduoti, ką mato jūsų draugas. Jeigu panikos apimta norite sušukti: „O, tik ne tai!“, pagalvokite - jums bus lengviau suskurti tinkamą aplinką, jei žinosite, kokioje pozoje atrodote geriausiai.

Visi mes turime kūno dalių, kurios mums labiausiai patinka. Vienas mano klientas pasakojo, kad jo pati seksualiausia partnerė mylėdamasi niekuomet nelikdavo visiškai nuoga. Pasinaudokite šiuo patarimu – paslėpkite po drabužiais nemėgstamas kūno dalis. Pasirūpinkite apšvietimu.

Beje, dažnai pastebiu, kad vyrams labiausiai patinka tos moterų kūno dalys, kurių jos pačios nekenčia. Viena mano pacientė pasakojo, kad partnerį ypač traukė jos klubai. Tuo tarpu moteris jų tiesiog nekentė, nes ši kūno dalis jai atrodė per didelė.“

Tik jūs atsakinga už tai, kaip jaučiatės

„Tik jūs žinote, ką reikia daryti, kad jaustumėtės gerai. Jums malonumą teikia vyno taurė, masažas ar meditacija? Kad gerai jaustumėtės turite atrodyti graži? Nauji drabužiai jums suteikia pasitikėjimo savimi? Tai ir darykite. Rūpinkitės savimi ir neleiskite svarstyklėms spręsti, patraukli jūs ar ne“, - pataria sekslologė.

Nėra nieko seksualiau už pasitikėjimą savimi

„Nėra nieko patraukliau už žmogų, kuriam patinka jo kūnas, - tikina L.Paget. – Taip formuojasi ir seksualinis pasitikėjimas – o tai labiausiais jaudinantis dalykas, kuris būdingas moteriai, taip pat ir vyrui. Kai parodote savo seksualinę energiją, tampate patrauklus kitiems žmonėms.“

Reklama rodo kūną, kuris realybėje neegzistuoja

„Mes dažnai lyginame save su idealiu jaunos moters, kuri nebuvo nėščia, negimdė, nemaitino kūdikio krūtimi, neturėjo sveikatos problemų, nesipyko su artimaisiais, nepatyrė streso darbe, įvaizdžiu.

Žmonės negali kartu per dvi minutes patirti orgazmo. Tikrasis seksas ne toks „vikrus“, kartais juokingas, kartais vienodas. Pasakykite man, kodėl mes turime tikėti, kad idealūs kūnai egzistuoja? – retoriškai klausias seksologė. – Neleiskite masinėms informacijos priemonėms kvailinti jūsų. Su modeliu dirba vizažistai, stilistai, apšvietėjai, po to retušavimo genijai. Jūs niekada nesutiksite tokios moters gatvėje.

Vyrai save laiko puikiais meilužiais, jeigu jiems pavyksta suteikti moteriai malonumo. Būtent tai jiems yra labai svarbu. Seksas reikalauja mokėjimo duoti ir imti. Kai moteris leidžia vyrui suprasti, kad jis teikia jai didžiulį pasitenkinimą, ji lengvai gali nukreipti vyro veiksmus taip, kaip jai labiau patinka. Jeigu moteris myli savo kūną, moka juo rūpintis, jai bus lengviau sukelti tokius pačius ir partnerio jausmus. O vyro norą turėti jos kūną ir būti su ja, tokia dailiosios lyties atstovė priims ne gėdydamasi ir jausdama dėkingumą, o su malonumu ir pasitikėjimu savimi.“