Svetainė – vieta, kur neretai šeimininkai, jų artimieji, svečiai ir bičiuliai praleidžia daugiausiai laiko. Kitaip tariant, šis kambarys – namų širdis, kurioje puikiai jaustis turėtų ne tik nuolatiniai gyventojai, bet ir jų svečiai.

Be to, svetainė – viena, kur šeimininkai gali nevaržomi pademonstruoti išradingumą ir fantaziją. Niekas nedrįstų ginčytis: sumaniai ir skoningai įrengta svetainė tikrai nelieka nepastebėta nei vieno, užsukusio į svečius. Renkantis spalvas svetainės interjerui, derėtų tiksliai išsiaiškinti, kokios spalvos sienos subtiliai susilies su pagrindinių baldų, interjero detalių ir netgi indų atspalviais.

Renkantis spalvas svetainei, labai svarbus dienos šviesos, tenkančios šiam svarbiam kambariui, kiekis. Neretai žmonės apmaudžiai suklysta pasirinkdami šviesų atspalvį kambariui, kuriame praktiškai visą dieną netrūksta saulės – patalpa tampa skaudžiai šviesi, šviesa intensyvumas erzina akis, apie norą tokioje svetainėje praleisti daug laiko nemalonu net pagalvoti.

Lygiai taip pat neprotinga svetainei, kur praktiškai nepatenka dienos šviesa, rinktis slogius tamsius atspalvius. Vertėtų pasinaudoti interjero specialistų patarimais: patikėkite – tinkamai parinktos spalvos būsto šeimininkų ir svečių susitikimo erdvei suteiks efektų, apie kurios galbūt net nedrįsote pasvajoti.

Mėlynos atspalviai

Interjero dizaineriai gana retai sulaukia klientų prašymo įrengti jiems mėlyną svetainę, tačiau šios spalvos baiminamasi be jokio reikalo. Svarbu suvokti, jog tokios spalvos sienos svetainei suteiks vėsios gaivios ir erdvės. Norite ypatingos atmosferos? Prie mėlynos derinkite baltą – kambarys tarsi atgis.

Žalios atspalviai

Jeigu svetainei pasirinksite švelnų žalios atspalvį ir jį atskiesite šviesių tonų gaiva, galėsite džiaugtis gaivos ir ramybės oaze savo namuose. Pakanka mėgstamu žalios variantu nudažyti vieną svetainės sieną (kitoms sienoms parinkti kontrastingas spalvas), ir jūsų pagrindinis kambarys akimirksniu taps pačia šauniausia namų kertele.

Raudonos atspalviai

Raudona – šauni spalva. Tinkamai parinktas raudonos atspalvis jūsų svetainei suteiks naujos gyvybės ir energijos. Tačiau nesuklyskite – raudonos spalvos interjere galima gana greitai perdozuoti, būtinas saikas. Pernelyg intensyvi spalva vargins, jausitės dirglūs ir persitempę.

Neutralūs atspalviai

Dauguma žmonių renkasi saugius neutralius spalvinius sprendimus svetainei – tokiais atvejais pirmuoju smuiku griežia interjero detalės ir dekoracijos. Pieno baltumo, švelni levandų, subtili pilka, gaivi fuksijos, riešuto ar persiko atspalviai – jeigu eksperimentai jums ne prie širdies, saugių variantų taip pat gausu.

Rudos atspalviai

Rudos atspalviai - itin stilingas ir modernus pasirinkimas jūsų svetainei. Didžiausias šios spalvos variacijų pliusas tas, jog sienų spalvą galima praktiškai idealiai pritaikyti prie baldų, kitų medžio dirbinių. Be to, rudos atspalviai šilti ir padeda sukurti jaukumą. O ir atspalvių pasirinkimas kaip reta gausus.

Dar keletas praktinių patarimų

Taigi, renkantis spalvą svetainei, svarbu atsižvelgti į tokius veiksnius kaip dienos šviesa ir dermė su baldais ir interjero detalėmis. Ir nesirinkite spalvos, kuri jums kelia prieštaringus jausmus. Niekada neatsisakykite naujų idėjų ir dar neišbandytų stilistinių sprendimų – juk svarbiausia, kad svetainėje būtų smagu leisti laiką.

Nebijokite derinti spalvų, neapsiribokite vienu atspalviu. Akcentui galima rinktis ir vieną sieną – ją nudažyti ryškia spalva, o kitas – švelnesniais jos atspalviais. Atnaujinkite svetainę, pasikvieskite svečių ir mėgaukitės komplimentais.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)