Reikės:

2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų kvietinių miltų,
2 puodelių pieno,
1 brokolio galvos, padalintos į 5 dalis,
druskos ir pipirų,
1 puodelio tarkuoto sūrio (geriausiai permezano),
1 puodelio svogūnų traškučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Ant ugnies įkaitinkite didelę keptuvę, suberkite į ją sviestą, miltus ir pakepinkite kelias minutes. Tuomet supilkite pieną ir viską sumaišykite. Į gautą masę sudėkite brokolio stiebelius.

Įdėkite ½ arbatinio šaukštelio druskos ir ¼ šaukštelio pipirų. Padidinkite karštį ir kepkite kartas nuo karto pamaišydami tol, kol brokolis suminkštės (apie 8- 12 minučių). Tuomet viską supilkite į kepimo indą ir apibarstykite puodeliu tarkuoto sūrio ir svogūnų traškučiais.

Jei neturite svogūnų traškučių, apiberkite keptuvėje apkepintais svogūnais. Kepkite orkaitėje nuo 5 iki 7 minučių. Tol kol patiekalas paruduos ir apskrus.

Skanaus!