Tiesa, Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) dar ieško kitų surengti ralį pageidaujančių organizatorių, bet surasti juos iki suplanuotos lenktynių datos belikus trims mėnesiams bus labai sudėtinga.

„Federacija sugriežtino sąlygas čempionato etapų organizatoriams. Jeigu jie turi įsiskolinimų šleifą, negali rengti lenktynių. Be to, kaip ralio saugumą galėtų užtikrinti žmogus, kuris yra kaltinamas pareigų neatlikimu. Aš pats irgi nusivyliau komanda, kuri rengė praėjusį ralį. Geriau jau daugiau investuosime į ralį „Aplink Lietuvą“, kuris šiemet bus grandiozinis savaitės trukmės renginys“, – DELFI teigė LAK prezidentas ir LASF viceprezidentas Rolandas Dovidaitis.

Primename, kad prieš metus Vilniaus ralį paženklino moters gyvybę nusinešusi avarija, kuomet trasą tikrinęs ekipažas nulėkė nuo kelio ir rėžėsi į žiūrovų būrelį. Dėl įvykusios tragedijos buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o po kelių mėnesių įtarimai pareikšti varžybų saugumo viršininkui Romualdui Mažuoliui.

2014 metų Vilniaus ralio organizatoriams koją pakišo ir Ukmergės rajono savivaldybės administracijos pretenzijos dėl praėjusiais metais lenktynių metu sugadintų vietinių kelių. Žala įvertinta 34,5 tūkst. litų.

„Situacija – keista. Prieš pernykštį ralį viską buvome suderinę su tuomečiu meru ir administracijos direktoriumi, o paskui valdžia netikėtai pasikeitė. Vienas piktas seniūnas pasiskundė, savivaldybė sudarė komisiją ir „paaiškėjo“, kad niekas nebuvo derinta. Šiaip taip pavyko užglaistyti nesutarimus, bet vėl eiti į tą patį rajoną ir kažko prašyti dabar būtų labai sudėtinga. Be to, ir Vilniaus savivaldybė pasakė, kad jiems Vilniaus ralio nereikia. Tai kur dar jis galėtų vykti“, – aiškino R. Dovidaitis.

Tiesa, dėl atšaukto Vilniaus ralio Lietuvos automobilių ralio čempionato tvarkaraštis nebūtinai sutrumpės. Pasak R. Dovidaičio, deramasi su latviais, kad jie leistų Lietuvos čempionato etapą rengti kartu su Kuržemės raliu.

Vilniaus ralis turėjo vykti birželio 7-8 d. Įskaitant šias lenktynes, 2014 metų Lietuvos pirmenybių kalendoriuje buvo numatyti septyni etapai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)