Šios turnyro rengėjai tik atšaukė visus pramoginius renginius.

"Varžybos vyks atsižvelgiant į susidariusias aplinkybes, išsaugant pagarbą mirusiajam", - sakoma Teniso profesionalų asociacijos (ATP) pareiškime.

81 metų Renier III, kuris valdė Monaką nuo 1949 metų, mirė trečiadienį dėl plaučių, širdies ir inkstų veiklos sutrikimų.

Dėl jo mirties užuojautą pareiškė Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC), kurio narius jis buvo 1949-1950 metais, Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF).

Monako kunigaikštis buvo didelis sporto gerbėjas, kurio dėka nykštukinė šalis tapo vienu iš sporto centrų Europoje.

Čia kasmet rengiamos prestižinės "Formulės-1" Monako "Grand Prix" lenktynės, Monte Karlo automobilių ralis, dvejos didelės lengvosios atletikos varžybos, įskaitant "Grand Prix" varžybų finalą, taip pat "Masters Series" teniso turnyras.

Renjė III valdymo metais "AS Monako" klubas tapo vienu stipriausių Prancūzijoje ir iškovojo septynis čempiono titulus (1961, 1963, 1978, 1982, 1988, 1997 ir 2000 metais), o pernai žaidė Čempionų lygos finale.

Kunigaikščio įpėdiniu tapo 47 metų princas Albertas, kuris yra IOC narys ir dalyvavo ketveriose olimpinėse žaidynėse bobslėjaus varžybose.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją