Rašau norėdama įspėti dar likusius gerus žmones šioje šalyje. Studentų draugų kompanija ieškojome trijų kambarių buto Naujamiesčio rajone. Radę skelbimą suskubome skambinti kontaktiniu numeriu, geri pasiūlymai nesimėto.

Atsiliepęs vyriškis pasakė, jog buto apžiūrai yra skyręs visą pirmadienio (š.m. kovo 3) dieną. Į butą, esantį Šaltinių gatvėje, kaip sutarta, nuvykome apie 9 valandą ryto. Tariamo „šeimininko“ telefonas nerimo nuo susidomėjusių potencialių nuomininkų skambučių.

Apžiūrėjome - butas tvarkingas, nors dar neiškraustytas. Nuomotojas garantavo iki ketvirtadienio (š.m. kovo 6) dienos butą atlaisvinti ir tą dieną, pasirašant buto perdavimo sutartį, duoti raktus. Nuomos sutartį pasirašėme dar pirmadienį ir kaip garantą padavėme pusę prašomos sumos už trijų ateinančių mėnesių nuomą (prašyta buvo 2100 Lt).

Gražiai pasišnekučiavę butą palikome ir džiaugsmingai laukėme išganingojo ketvirtadienio. Sutartu laiku jau stovėjome prie buto durų. Jas atidariusi moteris atrodė itin nustebusi. Prisistatėme, kad esame naujieji nuomininkai.

Nuostaba jos veido nepaliko. Moteriškė, pasakiusi, kad yra minėtojo vyriškio mama, informavo, jog butas nuomojamas nėra ir ji mums padėti, deja, niekuo negali, o pats pilietis yra Vokietijoje. Išskrido pirmadienį. Pakalbėję pasukome policijos komisariato link. Spėjame, kad esame ne vieninteliai tą dieną apgauti.

Taigi, jei dar likę Marijos žemėje gerų žmonių, su dideliu, kaip mūsų, naivumu, perspėju - labai atsargiai žiūrėkite, kam duodate savo pinigus.

Turite panašios patirties? Ja galite pasidalinti žemiau: