Mokestis sumokėtas, o šokti negali?

DELFI skaitytojas Ričardas pasakoja, kad jo vaikų ir jų šokių partnerių bėdos prasidėjo praėjusį pavasarį. Tuomet šokių klubo „DaVi“ narystė Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) renginiuose buvo laikinai sustabdytas dėl kitų klubų skundų.

Klube šokančių vaikų tėvas pasakojo, kad šokių mokyklos „DaVi“ treneriai kreipėsi į teismą dėl šmeižto - atsakovais buvo pakviesti penkių klubų treneriai, pasirašę laišką federacijai. Pašnekovo Ričardo teigimu, klubų treneriai lapkričio mėn. prie atsakovų teismo paprašė prijungti ir LSŠF.

Ši, pasak Ričardo, sausio mėnesį klubą „DaVi“ iš federacijos narių sąrašo apskritai pašalino. „Prieš priimant tokį nutarimą, LSŠF surinko iš mūsų pinigus už šokėjų licencijas 2014 metams. Pašalinimo oficiali priežastis - nesilaikymas LSŠF etikos normų“, - pasakojo jis.

Pašnekovo teigimu, „DaVi“ kreipusis į teismą dėl pašalinimo iš LSŠF, po savaitės teismas priėmė sprendimą dėl laikinųjų priemonių taikymo – nurodė skubiai sustabdyti LSŠF VK nutartį dėl pašalinimo bei leisti „DaVi“ šokėjams dalyvauti varžybose: teismas įpareigojo federaciją skubos tvarka leisti vaikams dalyvauti varžybose.

Vis tik, pasak Ričardo, jam teko susidurti su tuo, kad vaikams šokti leista nebuvo: „Tikėdami, kad teismo sprendimas bus vykdomas, Vilniaus šokių mokyklos „DaVi“ vaikai susiruošė važiuoti į Lietuvos standartinių šokių čempionatą - pirmenybes (kuri vyksta tik kartą metuose). Varžybos vyko vasario 15-16 d. Kėdainiuose. Važiavome penktadienį iš vakaro, nes registracijos į varžybas buvo numatyta 9.00 ryte. Atvykę į varžybas kartu su trenere ir antstoliais sužinojome, kad mūsų vaikams vis tiek nebus leista dalyvauti. - pasakojo jis. - Į čempionatą vaikai atvažiavo kaip į šventę, draudimas dalyvauti visiems be išimties vaikams buvo didelis smūgis. Dauguma vaikų verkė išgirdę tokį sprendimą. Rytinėje dalyje turėjo dalyvauti patys jauniausieji šokėjai“.

Varžybose dalyvauti negalėję vaikai verkė

Pašnekovo teigimu, nors LSŠF, teigia, kad ji gerbia ir vykdo teismų nutartis, ir buvusiems VŠĮ Vilniaus šokių mokyklos (klubo „DaVi“ - DELFI) šokėjams taip pat leidžiama dalyvauti LSŠF organizuojamose varžybose laikantis visiems varžybų dalyviams vienodai taikomų bendrų taisyklių, vaikams varžybose vėl nebuvo leista dalyvauti kovo 1 d. - tądien vyko Lietuvos Lotynų Amerikos šokių čempionatas.

Jis pasidalijo šokėjų mamos Ramunės, siekusios, kad jos vaikas dalyvautų šiose varžybose laišku, kuriame pasakojama, kad neva LSŠF nurodė, jog registracija nevyko todėl, kad „to neįmanoma padaryti techniškai, nes kompiuterinė programa nauja, labai sudėtinga, dar stringanti, todėl jei bandys registruoti poras, visa registracija sugrius ir gali neįvykti varžybos“.

DELFI pašnekovo persiųstame laiške rašoma, kad vaikai į tokią situaciją reagavo nemaloniai. „Kai klubo trenerė patvirtino, kad varžybose nebus leista dalyvauti, reikėjo pamatyti vaikų akis...Vieni verkė, kiti norėjo eiti šokti be numerių ir prašė juos pačius nuvesti pas vyr. teisėją...“, - rašoma laiške.

Laiške taip pat rašoma, kad tądien registracijos metu dalyvavo ir antstolė, kurios veiksmų teisėtumą, pasak laiško autorės, „patvirtino ir atvykę policijos pareigūnai, kurie stebėjo procesą tam, kad būtų vykdomas teismo sprendimas“.

Pasak DELFI pašnekovo Ričardo, situacija susidomėjo ir Lietuvos vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus tarnyba – jis persiuntė institucijos raštą, skirta LSŠF. Jame kreipiamasi į federaciją geranoriškai prašant užtikrinti vaiko teisės į poilsį ir laisvalaikį bei teisės dalyvauti pramoginiuose renginiuose įgyvendinimą.

LSŠF pozicija: dalyvauti vaikams leidžiama

Kreipusis į šiuo metu LSŠF atstovavimo sutarties pagrindu atstovaujantį advokatą Nerijų Stuką, jis nurodė, kad VŠĮ Vilniaus šokių mokykla (klubas „Davi“) buvo pašalinta iš Lietuvos sportinių šokių federacijos už veiklą, kenkiančią sportinių šokių sporto ir federacijos prestižui. „VŠĮ Vilniaus šokių mokykla iniciatyva ginčo nagrinėjimas perkeltas į teismą, todėl detalesnė informacija yra teisminio nagrinėjimo dalykas ir bus pateikta teismui“, - paaiškino jis, savo komentare nenurodęs informacijos apie už šokėjų licencijas surinktą mokestį.

N. Stukas nurodė, kad LSŠF nėra priimta jokių sprendimų ar draudimų dalyvauti varžybose nė vieno konkretaus vaiko ar suaugusio šokėjo atžvilgiu. „Federacija gerbia ir vykdo teismų nutartis, buvusiems VŠĮ Vilniaus šokių mokyklos šokėjams taip pat leidžiama dalyvauti LSŠF organizuojamose varžybose laikantis visiems varžybų dalyviams vienodai taikomų bendrų taisyklių, užtikrinančių sąžiningą sportinių varžymosi principų įgyvendinimą. Kai kurie buvę VŠĮ Vilniaus šokių mokykla šokėjai sugeba laikytis LSŠF nustatytų taisyklių ir realiai dalyvauja varžybose. Vaikų tėvams, kuriems kyla neaiškumų kaip elgtis, siūloma kreiptis į federaciją elektroniniu paštu office@dancesport.lt“, - komentare nurodė N. Stukas.

Paklaustas apie tai, kodėl vaikams nebuvo leista užsiregistruoti ir dalyvauti kovo 1 d. vykusiose varžybose, advokatas nurodė, jog aplinkybės, susiję su 2014-03-01 VŠĮ Vilniaus šokių mokykla ir jų pasitelktos antstolės veiksmų teisėtumu, turės būti nagrinėjamos teisme, todėl lauksime teismo sprendimų ir, teismui įvertinus situaciją, bus galima ją komentuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)