„Realiai tokio čempionato iki šiol niekas nėra daręs. Šita sritis buvo pakankamai pamiršta ir mes pagalvojome, kad tai gera proga sukviesti visus į vieną vietą ir leisti pasivaržyti tam, kad pagerėtų kokybė, kad dalyviai susipažintų su naujausiais gaminiais“, - DELFI sakė vienas renginio organizatorių Pranas Šileika.

Čempionato dalyviai per 4 valandų laikotarpį turėjo įvykdyti penkias užduotis.

„Tai yra pakankamai sudėtingi instaliaciniai sprendimai, kuriuos vadinamųjų „išmaniųjų“ namų ar biurų savininkai gali rasti savo valdose. Turime įvairiais skirtingas užduotis – yra penkios skirtingos užduotys – ir kiekviena komanda turi jas atlikti“, - teigė P. Šileika.

Meistrų darbą vertino tarptautinė komisija, kurią sudarė nariai iš Prancūzijos, Latvijos ir kitų šalių.

Vertinimas vyko atsižvelgiant į 10 kriterijų, komandoms skiriant nuo 1 iki 10 taškų. Buvo vertinamas dalyvių darbo vietos tvarkingumas, ar veikia visi schemos komponentai, kabelių markiravimas, komponentų ir laidų pasiskirstymas skyde, jungiklių ir kištukinių lizdų instaliacija, inovatyvumas.

„Jeigu viskas atitinka taisykles, bet komanda žino, kaip tai padaryti geriau, greičiau ir išmaniau, tai šis aspektas taip pat duoda papildomą pliusą“, - sakė P. Šileika.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad geriausiai čempionate pasirodė UAB „Eltecha“ duetas, aplenkęs UAB „UVG Elektric“ bei UAB „Jėgos linija“ meistrus.