Šis jubiliejinis automobilis bus vienintelis „Fiat 595“ su 1,4 l 180 AG „Turbo Jet“ varikliu. Visai Europos rinkai „Fiat“ pagamins vos 299 šio modelio automobilius.

Jubiliejinį „Fiat Abarth 595 500 Anniversario“ jau galima užsisakyti ir Lietuvoje, jo kaina yra 121 134 Lt.

„Per 50 metų „Abarth“ pasiekė tūkstančius pergalių, nuvažiavo milijonus kilometrų ir tapo sportiškumo bei stiliaus simboliu. Automobilių gerbėjus iki šiol žavi tiek jo dizainas, tiek sportiškas charakteris“, - sako „Autobrava“ direktorius Renaldas Gineika.

Išskirtinis „Fiat Abarth 595 500 Anniversario“ modelis pasauliui buvo pristatytas Frankfurto automobilių parodoje rugsėjį. Gamintojo teigimu, jame „Fiat 595“ „asmenybė“ ir ištvermingumas susilieja su naujojo „Abarth 595 500 Anniversario“ technologijomis ir galia.

Fiat Abarth 595 50th Anniversary edition

Automobilio kėbulą puošia iki menkiausių smulkmenų nušlifuoti originalūs logotipai, matinė kėbulo spalva, klasikinio „Fiat Abarth“ apdailos elementai. Duoklę 1963-iųjų „Abarth“ atiduoda ir atidaromas automobilio stogas.

1,4 litrų darbinio tūrio 180 AG išvystantis „Turbo Jet“ variklis, „Abarth Competizione“ pavarų dėžė leidžia suprasti, kad sulaukęs garbingo 50 metų jubiliejaus, automobilis tapo galingesnis negu bet kada. Jis taip pat išsiskirs ypatingu stabilumu ir galingesniais stabdžiais, kurių atnaujintos technologijos užtikrins maksimalų saugumą.

„Fiat Abarth“ salone dominuoja raudonos odos sportinės sėdynės su baltais interpais ir raudonomis siūlėmis, taip pat raudonai žibantis prietaisų skydas atspindi pagrindinę dizainerių misiją – itin šiuolaikiškai perinterpretuoti klasikinio modelio stilių. Juodos spalvos odinį automobilio vairą su raudonais intarpais ir kai kuriuos kitus interjero elementus puoš klasikinis „Abarth“ logotipas, simbolizuojantis nuo amžiaus nepriklausantį „Abarth“ modernumą.

Tai ne pirmasis riboto leidimo „Fiat Abarth“ modelis, kurį gerbėjams pristato italų koncernas „Fiat Group Automobiles“. 2011 m. buvo išleistas „Fiat Abarth 595 Tributo Ferrari“, pažymintis sportišką šio automobilio prigimtį ir atskleidžiantis „Fiat“ ir „Ferrari“ ryšį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)