Mano patirtis buvo tokia: Lietuvoje krizė, darbo nėra. 2008 metais susiradau vieną oficialią organizaciją, per kurią radau darbą Norvegijoje, Hamaro mieste

Susidėjau daiktus ir nieko nemąstęs išvykau. Nuvykęs į Norvegiją, išlipau Osle ir laukiau, kol mane pasiims. Man kalbant telefonu, prie manęs priėjo į Lietuvą vykęs lietuvis ir sako: „Tu Norvegijoje nevaidink protingo ir labai stenkis dirbti, niekada neduok paso. Visi tau šypsosis, bet už nugaros savo kalbės“.

Nelabai patikėjau. Kai manęs pasiimti atvyko norvegė, viskas lyg ir buvo gerai, bendravome, kalbėjome, o ji sako - „Duok pasą“. Pasakiau, kad turiu paso kopiją – ją buvau pasidaręs iš karto. Nuvykus į miestelį, mane apgyvendino, lyg ir viskas „liuks“! Gavau leidimą dirbti - puiku, einu dirbti!

Nuėjau į darbą, kavinę, kur turėjau būti vyr. vyrėjo padėjėju – iškart uždarė virtuvėje ir pasakė, kad dirbsiu tris dienas, sutarties neturėsiu ir iš darbo vietos paleis, kai norės šeimininkai. Aš, aišku, išsigandau, ir kai paleido, nuėjau į policiją. Pasirodo, šeimininkai jau buvo nuėję ten ir pranešę, kad pabėgau iš darbo! Kas peikia Lietuvos policininkus, turėtų pamatyti, kaip su manimi kalbėjo Norvegijos pareigūnai... Na ką – teko bėgti.

Ačiū Dievui, man padėjo vienas norvegas, nes apie mano darbovietę dar anksčiau sužinojo iš kitų žmonių. Atvykau į Oslą – lietuvių elgetų gal daugiau nei dvidešimt vaikšto po oro uostą, ir klauso, kur lietuvaitis, kad galėtų pinigų paprašyti.

Grįžęs į Lietuvą, kreipiausi į visas institucijas, tačiau ta įmonė dirba toliau, tik nebegali reklamuotis organizacijos, per kurią radau darbdavius, tinklalapyje. O man ši kelionė kainavo 4000 litų, kurių niekas negrąžins... Tiesa, kai kreipiausi į įvairias institucijas, visi man sakė, kad aš teisus, norėjo, kad atvykčiau, viską papasakočiau ir jie būtų padėję man rasti darbą. Ne, dėkui. Aš jau niekada nenoriu ir nesiruošiu niekur važiuoti. Visi mano planai – Lietuvoje, ir tik čia.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Savo nuomone ar istorija pasidalinti galite pasidalinti žemiau: