Automobilių sporto gerbėjai šioje unikalioje ekspozicijoje gali apžiūrėti ir 2013 metais triumfavusį hibridinį „Audi R18 e-tron“, ir pirmųjų 1923 metais vykusių lenktynių nugalėtojų automobilį „Chenard et Walcker Sport“.

Įdomu tai, kad jau tais laikais vidutinis šio automobilio greitis siekė net 92 km/val. Išvydus automobilį gyvai, negali nesižavėti šių lenktyninių automobilių vairuotojų drąsa, lekiant primityvioms transporto priemonėmis didžiuliu greičiu be mažiausių saugos priemonių.

Nuo 1925 iki 1969 metų startas vykdavo vairuotojams stovint kitoje automobilių trasos pusėje ir po signalo bėgant iki savo automobilio. Vėliau ši daug euforijos kėlusi lenktynių pradžia dėl saugumo buvo pakeista pilotams sėdint automobiliuose, kaip kad yra įprasta šiomis dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)