Ekspertai pastebi, kad po nesėkmingų rinkai praėjusių metų, dar paskutiniaisiais 2013-ųjų mėnesiais situacija ėmė gerėti: rugsėjį, lyginant su tuo pačiu 2012 metų mėnesiu, pardavimai kilstelėjo nuo 3,9 iki 5,4 procento. Jau gruodį Europos vairuotojai naujų automobilių užregistravo 13,3 proc. daugiau transporto priemonių, nei paskutinį 2012-ųjų mėnesį. Automobilių pardavimai Europos rinkose sausį, lyginant su praėjusių metų gruodžio mėnesiu, kilstelėjo 5,2 proc. ir pasiekė 967,77 tūkst.

Pamažu atsigaunant vartotojams skuba atsigriebti už ankstesnį pardavimų nuosmukį ir automobilių gamintojai. Šiais metais Ženevoje pristatomi ir nedideli ekonomiški miesto automobiliai, nes tokių transporto priemonių paklausa sausį augo net tokiose finansų krizės paveiktose šalyse kaip Portugalija, Airija, Italija ir Graikija. Tačiau ne mažesnį susidomėjimą kelia ir įspūdingi prabangių gamintojų kūriniai.

Viena labiausiai akį traukiančių naujienų šiais metais – italų „Ferrari“ pristatomas „California T“. Jis šimto kilometrų per valandą greitį gali pasiekti vos per 3,6 sekundės, maksimalus automobilio greitis siekia 314 km/val. „Ferrari“ inžinieriai pirmą kartą per du dešimtmečius į variklį įmontavo turbokompresorių, taip pat su „iPhone“ telefonu suderinamą priekinę valdymo konsolę. Teigiama, kad oficialiai Ženevos automobilių parodoje pristatytas modelis suvartoja net 15 proc. mažiau degalų nei jo pirmtakas „Ferrari California“. Manoma, kad pigiausias T modelis kainuos 187 tūkst. eurų.

Ne ką mažiau dėmesio susilaukė ir „Lamborghini Huracan LP 610-4“ modelis, jau laikomas pamaina legendiniam „Gallardo“ – geriausiai iki šiol parduodamam kompanijos automobiliui. V10 varikliu su 7 laipsnių dvigubos sankabos pavarų dėže aprūpintas „Huracan“ iki 100 km/val. įsibėgėja per 3,2 sekundės, o po 9,9 sek. gali skrieti 200 km/val. greičiu. Automobilio gamyba bus pradėta pavasarį, jį įsigyti galės bet kuris asmuo, turintis 169 tūkst. eurų.

Alfa Romeo 4C Spider
Susižavėjimą parodos lankytojams sukėlė ir „Maserati Alfieri“. Pavadintas vieno iš bendrovę įkūrusių brolių vardu, kol kas dar tik koncepcinis modelis, suprojektuotas su V formos 8 cilindrų varikliu, šešių pavarų transmisija ir nauja išmetimo sistema. Automobilio prietaisų skydas, stabdžių diskai, išmetamųjų dujų vamzdžiai ir oro įsiurbimo angos nudažytos tradicine mėlyna spalva.

„Alfa Romeo 4C Spider“ kabrioleto prekybą Europoje numatoma pradėti kitais metais. Tikimasi, kad automobilį pamėgs sportiški vairuotojai, nes 100 km/val. greitį 4C gali pasiekti per 4,5 sek. Kaip ir modelio kietu stogu, kabrioleto maksimalus greitis bus apribotas iki 250 km/val. Automobilio kaina kol kas neskelbiama.

Apple CarPlay
Viena iš labiausiai lankytojų smalsumą kurstančių parodos technologijų naujovių – „Apple CarPlay“, kurią bus galima išvysti naujajame „Volvo Concept Estate“ bei „Ferrari“ ir „Mercedes-Benz“ pristatomuose automobiliuose. Sistema leis valdyti vairuotojams savo išmaniuosius telefonus iš prietaisų skydelio: skambinti, siųsti žinutes, prisijungti prie navigacinės sistemos, naudotis įdiegtomis programėlėmis.