Kaip visada gyventi tenka gerokai toliau nuo Ženevos parodų centro „Palexpo“ – šalia jo ar bent 10-15 kilometrų atstumu esantys viešbučiai būna rezervuoti mažiausiai prieš pusę metų, o siūlantys geriausią kainos ir kokybės santykį, užsakomi dar prieš metus.

Ir ne paslaptis kodėl! Nors pamečiui vykstančios Paryžiaus ir Frankfurto automobilių parodos siūlo kur kas gausesnes ekspozicijas ir rinkai aktualias naujienas, Ženevos automobilių paroda, nors ir būdama gerokai mažesnė už prancūziškąją ir vokiškąją versijas, yra tarsi aukso grynuolis tarp praktiškumu spinduliuojančiu didžiųjų ekspozicijų.

Na, kurioje daugiau Europos automobilių parodoje vienoje vietoje išvysite tokių unikalių automobilių gamintojų, kaip „Bugatti“, „Koenigsegg“, „Sbarro“, „Pagani“, „Zenvo“ ir kitų įspūdingų superautomobilių gamintojų atstovus? Greta garsių ir kilmingų „Rolls Royce“, „Bentley“, „Maserati“, „Ferrari“, „Lamborghini“, „Aston Martin“, „Porsche“?

Šiaip metais parodos lankytojai turi galimybę susipažinti su naujausiu „Lamborghini“ modeliu „Huracan“, pakeisiančiu štai jau dešimtmetį gaminamą „Gallardo“, 20 metų jubiliejų švenčianti švedų „Koenigsegg“ kompanija pristato naujausią „One:1“. Debiutuoja čia ir „Ford Mustang“ – šis „raumeningas“ modelis pirmą kartą sukurtas specialiai Europai!

Ką jau kalbėti apie tokias automobilius tobulinančias kompanijas, kaip „Abarth“, „Kahn“, „Techart“, „Ruf“, „Brabus“, „AC Schnitzer“, „Carlsson“ ir dar daugelį kitų – šie automobiliai yra kiekvieno mašinomis besidominčio fano svajonė!

Žinoma, nevalia pamiršti ir japonų, europiečių, korėjiečių, amerikiečių ir netgi kinų automobilių gamintojų – visi jie taip pat turi ką parodyti. Pačios parodos plotas, palyginti Frankfurto automobilių paroda, yra gana nedidelis, tad vienoje vietoje yra itin didelė išskirtinių automobilių koncentracija. Todėl jei ir šį kartą jūsų nėra parodoje, siūlau atidžiai sekti naujienas iš Šveicarijos!

Nuo antradienio apie svarbiausias Ženevos automobilių parodos naujienas skaitykite specialioje DELFI Auto rubrikoje „Ženeva 2014”!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)