Tai pastebėjo DELFI skaitytojas. „Visus norinčius pasitikrinti savo Vilniečio kortelės turinį internetu pasitinka įdomi iliustracija - pavyzdinė kortelė su vaikino, neva lietuvio, atvaizdu. Tik nedaugelis atpažintų, jog tai - ne lietuvis, o pakankamai garsus australų aktorius Xavieras Samuelis, vaidinęs trečioje filmo „Saulėlydis“ dalyje“, - mįslę, kieno nuotrauka naudojama ant kortelės pavyzdžio, įminė skaitytojas.

Pasak jo, tai aktoriaus nuotrauka, kurią nufotografavo fotografas Scott Gries. Skaitytojas tai pastebėjo įvedęs raktinius žodžius į Google paieškos sistemą. „Pakanka tik į Google paieškos sistemą suvesti vaikino vardą, pavardę bei fotografą, jog paieškos sistema išmestų identišką nuotrauką tai, kuri puikuojasi ant Vilniečio kortelės“, - stebėjosi jis.

Skaitytojui pasidarė įdomu, ar Vilniečio kortelės internetinio tinklalapio kūrėjai gavo leidimą publikuoti aktoriaus nuotrauką.

Kreipusis į Vilniaus savivaldybę, Viešųjų ryšių skyrių, paneigta, kad naudojama australų aktoriaus atvaizdas, nebuvo. „Nuotrauka svetainėje liko per klaidą, daugiau niekur nebuvo naudojama. Dėkojame viešojo transporto keleiviui už pastabumą ir informaciją. Iš svetainės nuotrauka pašalinta“, - pirmadienio popietę situaciją pakomentavo Vaidotas Meškauskas, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Komercijos ir rinkodaros departamento vadovas.

Pateikiame atvaizdą svetainės, kai nuotrauka dar nebuvo išimta iš tinklalapio:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)