Atsibodo karaliauti savo „mažojoje“ Rusijoje, pavargai būti trijų kadencijų caru, užsinorėjai atsikąsti kaimyninių valstybių žemių? Juk ne pirmą kartą. Pameni - čečėnai, gruzinai, jie gi jau tau seniai „dėkoja už išlaisvinimą“.

Priglaudei po savo sparneliu švaistūną Janukovyčių. Jis gi bandė pamėgdžioti tavo režimą, buvo vienas iš ištikimiausių pasekėjų. Na ir kas, kad liko prie suskilusios geldos. Na ir kas, kad tauta nuo jo nusisuko, paviešino namu vaizdelius ir įkalčius, kurių paskubomis sprukdamas nespėjo sunaikinti. Dabar tūno kur nors pirtelėje ir skandina savo liūdesį „stoličnaja“ vandenėliu.

Man tik įdomu, kaip tu dar tikiesi sausas išlipti iš vandens? Juk ES ir US stos piestu prieš tave. Maža to, dauguma ukrainiečių ginsis iki paskutiniųjų. Juk vienos žaidimo taisykles, kai susitinka dvi minios ir apsižodžiuoja. Ir visai kita lyga, kai tu atsiunti savo kareivukus/turistus „tvarkos“ įvesti.

Labiausiai gaila tėvų. Žus žmonės, ir tavo kareiviai, ir kiti. Kaip tu po to pažiūrėsi jų motinoms ir tėvams į akis? Ką jų vaikams pasakysi? „Ėjau ginti, atlikinėjau pareigą...“. Juk ne kvailas esi, mažai kas patikės, o propagandos mašina visų neapkvailins. Juk Hitleris taip pat turėjo „gerų“ intencijų ir vis tik vietoj atsisveikinimo pasirinko savižudybę. Ką tu pasirinksi? Bėgsi? Kartu su Janukovyčium besislapstydamas lėksi į Kiniją ar gal net į Šiaurės Korėją? Pas tikrosios valdomos „demokratijos“ klasikus.

Tiek to, metas atsisveikinti. Pastebiu, kaip kyla pyktis ir vis dar rusena nerimas dėl ateities. Liūdna tau bus, kai nutils pabūklai, ir nelengva bus ukrainiečiams atstatyti savo šalį. Baltijos šalys sugebėjo, ir jie sugebės, kai pagaliau atpažins, kiek brangiai gali kainuoti bičiuliavimasis su tavo sėbrais. O tada jau ne už kalnų ir liustracija, pagaliau bus lengviau atsikvėpti.

Gero vėjo!

Pagarbiai,

M. A.

P.S.: vos nepamiršau. Ne NATO su tavimi susitvarkys, o savi žmonės išmes kaip musę iš barsčių. Gerai ir pats žinai, kuo ilgiau tu juos laikei po dangčiu, tuo labiau jie išalko laisvės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!