Pasak „General Financing“ generalinio direktoriaus Konstantino Balakino, įmonės turima statistika rodo, kad jau ne vienerius metus ieškomiausių automobilių penketukas nesikeičia, tauta kaip norėjo taip ir nebenori važinėti su „Volkswagen“, „Audi“ ar BMW.

Trokštamiausi šiuo metu yra tokie automobilių modeliai kaip „Audi A4“ ir „Audi A6“, „VW Golf“, „VW Passat“ bei „VW Sharan“, BMW 320 ir BMW 530, labai norimu tapo ir BMW X5. Populiariausi yra automobiliai su sedano ir universaliu kėbulo tipu, ypač padidėjo visureigių poreikis. Tuo tarpu mažiausiai geidžiami yra automobiliai tokių gamintojų kaip „Škoda“, „Dodge“, „Suzuki“, „Fiat“.

Vidutinė norimų įsigyti išsimokėtinai automobilių rinkos vertė siekia apie 14 tūkst. litų, žmonės ieško maždaug 5-10 metų senumo transporto priemonių, už kurias dažniausiai norėtų išsimokėti per 5 metus.

„Analizuojant norimų išsimokėtinai įsigyti automobilių statistiką, pastebimas žymus šalies gyventojų susidomėjimas visureigiais. Nors jų kainos ir didesnės, tačiau pasirinkus maksimalų išsimokėjimo laikotarpį ir kredito įmokoms dėl to tapus mažesnėms, žmonių svajonės tampa įmanomos. Gyventojai renkasi didesnius, talpesnius visureigius, vienatūrius, kurie vidutiniškai kainuoja nuo 25 iki 40 tūkst. litų,“ – teigia K. Balakinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)