Tokiu būdu Sočio olimpinėse žaidynėse visus nustebinusi ir į ketvirtfinalį patekusi Latvijos rinktinė, kuri ketvirtfinalyje 1:2 nusileido būsimiems olimpiniams čempionams Kanados ledo ritulininkams, pagal Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) taisykles gali būti diskvalifikuota. Taisyklėse rašoma, jei dviejų ar daugiau vienos komandos žaidėjų dopingo testas yra teigiamas, tai šios rinktinės pasirodymas turnyre yra anuliuojamas.

Anksčiau buvo skelbta, kad draudžiamas preparatas buvo rastas gynėjo Vitalijaus Pavlovo kraujyje. Vasario 19 dieną žaidynėse Sočyje paimtame žaidėjo mėginyje rasta draudžiamo stimuliatoriaus metilgeksanamino.

Beje, dėl šio įvykio visą kaltę prisiėmė Rygos „Dinamo“ komandos gydytojas Aivaras Aris, kuris specialioje spaudos konferencijoje pranešė, kad žino, kaip draudžiamas preparatas pateko į Vitalijaus Pavlovo organizmą. Pasak gydytojo, atidžiau išstudijavus visų vaistų ir papildų, kuriuos naudoja „Dinamo“ komandos žaidėjai, sudėtį buvo išaiškinti vieni įtartini papildai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)