„Galiu patvirtinti, kad pasikeitus politinei bei komercinei situacijai F-1 ir persvarsčius narių poreikius bei reikalavimus, buvo nuspręsta FOTA išformuoti“, – sakė FOTA generalinis sekretorius Oliveris Weingartenas.

FOTA buvo įkurta 2008 m. Tuomet organizacija atstovavo visas F-1 ekipas derybose su FIA ir F-1 vadovu Bernie Ecclestone'u dėl geresnių sąlygų. Alternatyviu čempionatu praeityje grasinusi asociacija tapo dideliu galvos skausmu praeityje Tarptautinei automobilių federacijai (FIA) vadovavusiam Maxui Mosley.

FOTA pamatai ėmė trupėti, kai 2011 m. pabaigoje iš organizacijos pasitraukė „Red Bull“, „Ferrari“ bei „Sauber“ komandos. Pastarosios taip ir nerado bendros kalbos su kitomis organozacijos narėmis dėl išlaidų mažinimo.

Pastaruosius keletą metų FOTA prezidentu buvo Martinas Whitmarshas. Tačiau pastarasis po 2013 m. F-1 sezono turėjo pasitraukti iš „McLaren“ ekipos vadovo posto.

Tolimesnė FOTA veikla nebeturėjo ateities po to, kai buvo nuspręsta įkurti F-1 Strategijos grupę, kuri tapo naujos Konkordo sutarties dalimi.

Galų gale F-1 komandos nusprendė, kad FOTA turi būti išformuota ir galutinai nutraukti savo veiklą.