Ingredientai

JAV gyvenantis buvęs matematikos mokytojas Nathanas Shieldsas ragina mus kepant Užgavėnių blynus pasitelkti fantaziją ir išmonę. Jis kepa nepaprastus blynus, kurie pasižymi edukacine tematika.

Gaminimo eiga

Senovės Graikijos matematikas Pitagoras – Aukso pjūvio formulės išradėjas, kurio matematiniai paskaičiavimai virto estetiškai patraukliomis geometrinėmis formomis, tapusiomis pagrindu daugybei meno ir architektūros darbų.

JAV Sietlo mieste gyvenantis iliustratorius N. Shieldsas išrado auksinį kulinarijos pjūvį – tobulą blynų receptą, kurį sudaro santykiu 8:7 sumaišytas iš anksto paruošas kepimo mišinys ir sojų pienas, iš kurio jis kepa blynus, kurie galėtų atsidurti blynų enciklopedijoje.
Matematinės formulės, Platono sferiniai kūnai, mikroorganizmai, nariuotakojai, dykumų gyventojai, dinozaurai, gyvūnų kaukolės, žuvys, paukščiai, žmogaus kūno dalys bei organai, drugelių rūšys, medžių taksonomija, flora ir fauna, net grybai ar nelabai malonias asociacijas keliantys žmogaus organizme gyvenantys parazitai – visa tai N. Shieldsas paverčia blynais. Jis panaudoja žinias iš mokslo ir meno srities, linksmindamas bei tuo pačiu auklėdamas ir mokydamas savo 3-jų ir 5-erių metų vaikus, kurie kartu su savo tėčiu dalyvauja šių nepaprastų blynų kepimo procese.
Tačiau N. Shieldso šeimos virtuvinis stalas nėra skirtas vien mokslams – čia daug laiko praleidžiama į lėkštes kraunant mėgstamiausių animacinių filmukų herojus, todėl smagu būna visiems šeimos nariams.
„Man pačiam labiausiai patinka jūroje gyvenantys bestuburiai dėl jų skaniųjų čiuptuvėlių, tačiau žmogaus organizme gyvenantys parazitai taip pat smagūs ir gardūs“, - entuziastingai pasakojo vyras.
„Galiausiai visus blynus suvalgo vaikai, nors kartais parenku temą, kuri mane domina labiau nei juos (pavyzdžiui, matematika). Paprastai proceso metu išmokstama ko nors naujo, todėl mes po blynų kepimo tampame protingesni ir sunkesni!”

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai