111
Kitas

1. Cukrų pakeiskite stevija

Latvijos medicinos centro specialistė-dietologė Lienė Sondore pripažįsta, kad dėl nesveikos mitybos šalyje vis daugiau žmonių kenčia dėl antsvorio ir kitų problemų, todėl vis aktualesnis tampa klausimas apie naudingesnius maisto produktus.

„Jei, rinkdamiesi kasdienį maistą, veiksime išmintingai, kiekvienas mūsų gali džiaugtis gyvenimu be antsvorio, gera savijauta ir sveikata“, - pabrėžia ekspertė.

Ji teigia, kad nutukimas neretai be pagrindo siejamas su paveldimumu ir medžiagų apykaitos ypatumais. Tačiau viena svarbiausių priežasčių yra labai paprasta – tai nesveikas maistas, kuriame gausybė kalorijų, cukraus, druskos, riebalų, taip pat nepakankamai kasdienio fizinio aktyvumo.

Restorano „Aqua Luna“ šefas, taisyklingos mitybos entuziastas Gints Aizupietis kartu su mitybos ekspertais sudarė nesveikų produktų TOP-10 ir pateikė pasiūlymų, kaip juos pakeisti. Pabandykite – rezultatai jus nudžiugins ir įkvėps tolesnėms permainoms, kad jūsų meniu būtų dar sveikesnis ir įvairiapusiškesnis.

111
Kitas

1. Cukrų pakeiskite stevija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)