Buvęs Prancūzijos rinktinės narys taip pat susilaukė 80 tūkst. svarų baudos bei bus priverstas eiti į mokomuosius kursus.

Anglijos futbolo asociacija puolėjui skyrė savaitę laiko apeliacijos pateikimui, jeigu šis nori užginčyti paskirtą baudą ar rungtynių diskvalifikaciją.

FA pranešime buvo teigiama: „N. Anelka atliko gestą, kuris yra įžeidžiantis, užgaulus ar netinkamas, pagal FA taisyklę E3(1). Taip pat buvo apsunkinanti aplinkybė pagal FA taisyklę E3(2), tai yra elgesys susijęs su etnine kultūra ar rase, ar religiniais įsitikinimais“.

Incidentas buvo užfiksuotas gruodžio 28 dieną, Anglijos „Premier“ lygos rungtynėse su Londono „West Ham“ (3:3).

N. Anelka teisinosi tuo, kad antisemitinį gestą atliko, norėdamas paremti kontroversiškai Prancūzijoje vertinamą komiką, kuris yra puolėjo geras draugas.

Kelios žydų bendruomenės džiaugėsi prancūzui paskirta bauda: „N.Anelka buvo teisėtai pripažintas kaltu, nes pristatė britų futbolui šlykštų antisemitinį ženklą. Mes girdėjome, kad N. Anelka neigia esantis antisemitu, tačiau jo parodytas gestas buvo aiškus. Futbolo asociacija yra negailestinga rasizmui, todėl paskirta bauda yra teisinga. Šis nuosprendis pasiuntė žinią visiems žydams futbolininkams ir gerbėjams, kad FA neleis įsiviešpatauti antisemitizmui“.