Kadangi šis receptas labai paprastas, viskas paruošiama labai greitai. Iš pradžių patariama paruoši vištieną, o tada – padažą.

Gaminimo eiga

Vištienos filė gabalėlius nuplaukite, pašalinkite riebalų perteklių. Supjaustykite mėsą smulkiais graikinio riešuto dydžio gabalėliais. Pabarstykite druska ir pipirais, įdėkite 0,5 arbatinio šaukštelio džiovintų krapų. Gerai išmaišykite ir palikite mėsą marinuotis, kol ruošite padažą.

Nedideliame prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę. Tada sumažinkite ugnį iki mažos, maišykite grietinėlę šakute. Pamažu ranka trupinkite mėlynųjų pelėsių sūrį į grietinėlę. Kai sūris visiškai ištirps, įberkite druskos, žiupsnelį muskato ir šiek tiek šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Maišydami virkite padažą ant labai mažos ugnies 5-7 minutes.

Sūrio ir grietinėlės proporcija priklauso nuo jūsų pageidavimo. Jei mėgstate tirštesnį padažą, naudokite mažiau grietinėlės ir daugiau sūrio. Tačiau nenaudokite jokių papildų padažui sutirštinti, pavyzdžiui, krakmolo ar miltų – šie ingredientai visiškai nereikalingi. Derinant girietinėlės ir sūrio kiekį pagaminti bet kokio pageidaujamo tirštumo padažą.

Supilkite paruoštą padažą į dubenį. Uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti, kol kepsite vištieną.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kaitinkite aliejų tol, kol pasirodys balti garai ir aliejus pradės čirškėti.

Nedelsiant sudėkite miltuose apvoliotus vištienos filė gabalėlius.
Kepinkite vištieną kol gražiai apskrus. Sumažinkite ugnį ir uždenkite keptuvę dangčiu. Patroškinkite vištieną apie 10 min., kol mėsa bus visiškai paruošta.

Sudėkite keptos vištienos gabalėlius į lėkštę. Apšlakstykite šiltu padažu ir, jei pageidaujate, papuoškite žalumynais.

Tiekite vištieną ant stalo karštą.

Šis padažas puikia tinka ir keptai žuviai pagardinti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai