„Motyvacijos visada yra, norime laimėti kuo daugiau rungtynių, - prieš mačą su Turkijos klubo sakė „Kibirkšties-VIČI“ puolėja Vita Kuktienė. – Būtų labai gražu ir smagu iškovoti ketvirtą pergalę Eurolygoje. Tai pirmas „Kibirkšties-VIČI“ ekipos sezonas Eurolygoje ir pergalė prieš patyrusią Turkijos ekipą būtų didelė paspirtis ateities kovoms“.

Lietuvos ir Turkijos komandos tarpusavyje jau žaidė gruodžio pabaigoje. Tąsyk Vilniuje vykusiame mače dominavo Stambulo ekipa – 90:39. Būtent mačas su „Galatasaray“ ekipa buvo blogiausios „Kibirkšties-VIČI“ rungtynės šį sezoną.

„Ateina agresija, o mes agresijos bijome. O kai mes nueiname į treniruoklių salę ir daugiau dirbame, tai merginos iškart bijo, kad jų raumenys matysis. Tai reikia apsispręsti kuo nori būti – modeliais ar krepšininkėmis“, – prieš du mėnesius pyko „Kibirkšties-VIČI“ vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

„Gerai puolėme, būna dienų, kai tau viskas sekasi“, – tąsyk teigė „Galatarasay odeabank“ klubo žaidėja Alba Torrens.

Abiejų komandų padėtis skirtinga ir turnyro lentelėje. „Kibirkštis-VIČI“ per 11 mačų yra iškovojusi 3 pergales ir bandys išsaugoti šeštą vietą turnyro lentelėje, o „Galatasaray“ ekipa per 11 susitikimų pergale džiaugėsi 7 kartus ir šiuo metu užima trečiąją vietą bei tikisi aplenkti Maskvos srities „Sparta&K“ ekipą, kuri šiuo metu antroje vietoje.

„Galatasaray“ klubo lyderė Shavonte Zellous. Atakuojančios gynėjos pozicijoje žaidžianti amerikietė per mačą vidutiniškai pelno po 18 taškų ir atkovoja po 4 kamuolius. Geriausia 2013 metų Europos krepšininkė Sancho Lyttle per mačą pelno po 15 taškų ir atkovoja po 9 kamuolius. Jai trūksta 12 taškų, kad Eurolygos turnyre pasiektų 1000 pelnytų taškų ribą. Gynėja Alba Torrens pelno po 13 taškų ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus.

Turkijos klubas taikliau už vilnietes meta dvitaškius metimus (45 proc./41 proc.) bei sėkmingiau kovoja dėl atšokusių kamuolių (39/31), tačiau „Kibirkšties-VIČI“ komanda sėkmingiau realizuoja tritaškius metimus (39 proc./34 proc.).

„Norime rimtai susikauti su varžovėmis, – teigia „Kibirkšties-VIČI“ žaidėja V. Kuktienė. Jeigu ir nepavyks išsivežti pergalės, tai tikrai nenorime tokių rungtynių, kokios buvo Vilniuje. Turkijos komanda daug žaidžia derinį du prieš du, turi geras legionieres iš Jungtinių Amerikos valstijų. Sėkmingai rungtyniauja „Galatasaray“ aukštaūgės, jos puikiai mato viena kitą, yra stiprios fiziškai. Mes galime pasiekti teigiamą rezultatą tik žaisdamos visos kartu, negali būti individualių pergalės ieškojimų. Turime stengtis veržtis ir ieškoti laisvų likusių komandos metikių. Žinoma, mūsų nekaustys įtampa, todėl tikiuosi, jog pademonstruosime gerą krepšinį“.

Būtent V. Kuktienė yra „Kibirkšties-VIČI“ komandos lyderė. Patyrusi puolėja vidutiniškai per vieną mačą pelno po 13 taškų, atkovoja po 5 kamuolius ir atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus. V.Kuktienė visame turnyre užimą trečią vietą pagal tritaškių metimų pataikymo procentą (22/49, 44,9 proc.). Hollie Mershon ir Greta Šniokaitė pelno po 8 taškus, o Lina Pikčiutė pelno po 6 taškus ir sugriebia po 7 atšokusius kamuolius.

„Mes visada eidamos į aikštę tikime savo pergale, - teigia V.Kuktienė. – Manau, šis sezonas Eurolygoje mums buvo tikrai neblogas. Tai juk tik pirmasis tokio lygio turnyras, daug kam tai buvo nauja patirtis. Žinoma, visada yra kur tobulėti. Jeigu kitais metais rungtyniausime Eurolygoje, manau, iškovosime daug daugiau pergalių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)